@buba4e89 Пред некое време добив тестер од оние течните кармини на Марк линијата од Авон и кога го нанесов истото беше т.е истиот тон каков што бараш. Во новиот каталог, погледни стр. 97, сега се 230 денари. Од течните мат, првото 'Pinking about you'. Иако го очекував како на сликичката таму, испаѓа исто како на сликатс постирана од тебе Пробај, види, можеш да си порачаш тестерче, за да бидеш сигурна
Мачко немам време, не е за мене за другарка е, да ја изненадам у петок. Го има у фармаси ама во комбинација со лосион за тело ама не знам дали ќе и се бендиса лосионот. Затоа прашав тука за од голден роуз некој да предложеше.
Конечно најдов нежна праска нијанса на кармин со убава текстура на Loreal Colour Riche. Но, големо НО. Затоа што имам користено од истата линија на Loreal и тоа Magnet Coral 373и не ми се свиѓа што карминот слабо опстојува на усните. Знам дека не се мат но како и да е, кармин од над 500 ден за 5 пати да ставиш во денот , баш не ми се повторува таа математика. Е сега , има ли некој друг искуство со оваа линија, затоа што гледам дека не сите кармини имаат ситни светки, па можда се потрајни. Така да можеби некоја од вас има искуство со другите нијанси, па ве молам пишете. Јас зборувам за оваа нијанса, дека не е трајна баш-баш.
https://www.google.com/imgres?imgur...kMyPgQHNM&w=696&h=503&hl=mk-MK&source=sh/x/im primer za nekoj vakov?
Девоки ми треба помош. Доколку некоја од вас има порачувано од овие кармини, која од нијансите највеке одговара на оваа последнава од сликата ? Нешто посветла Nude нијанса, според мене Nude Suede бидејќи другите ми се некако потемни а првите две ми изгледаат како повеќе на розево? Help
Ние две во последно време за исти работи се фаќаме. И ти го имаш? И јас го нарачав Nude Suede, деновиве ќе го земам. Баш сакам да го пробам, искрено не го ни гуглав каков е ама имам чувство дека ќе се погоди баш како што сакав.
Забележав и јад исто, хехех и мило ми е. Да и јас го порачав карминов штом го видов во каталогот,ама наместо таа нијанса ја добив Лаш кокоа и без да проверам дека е таа ја отворив се намачкав и видов дека е потемна. Отпосле се сетив да не ја згрешила другаркава бојата кај која нарачувам,ми ја дала погрешната нијанса,ама тоа е јас ја отворив и употребив,нареден пат ќе ја порачам нјуд бојата. Не се скапи па ако малку да колекционирам. Овој пат среќата не била на моја страна. Ама и лаш кокоа не е лоша нијанса само што е потемна и малку има циглеста нијанса на моиве усни. @koritsaki И јас ја имам како што пишав. Формулата е богато кремаста,мат и лизга на усните. Не ги суши усните,и трае добри 5часс на усните.