Јас ги имам пробано неколку пати од тестери во парфимерија, и навистина се трајни и интензивни боите, не избледуваат со тек на време. Како запечатени стојат со саати. Само некако ги сушат усните, па затоа не купив. Инаку би рекла вредат за цената.
Dosta se pigmentirani mat a hirdratantni. Odma se brisat so vlazno maramce ja imam nijansata philosopher samo malku ja utnav premnogu bleda za mojot ten.
Имам 4 нијанси од овие кармини и се колнам дека ништо живо не може да ги тргне од усни. Не оставаат траги на чаши и не се бришат при јадење. Кога го вадам карминот буквално 5 минути морам да ги тријам усните до болка за да нема никакви остатоци. Ники туторијалс пливаше во океан со карминов и исгледаше како да се намачкала пред 1 минута. Не ги пресушваат усните и траат вечно. Според мене најдобри течни кармини на пазарот.
Ги има во сите дрогерии, моментално во ДМ се на акција до крајот на месецов и чинат 359 денари. Редовна цена им е околу 480 денари.
Ставив на рака у дм кога бев 4 дена не можев да ги извадам и не го купив карминот и се бањав и сто пати раце измив ништо не го трга
Јас па имам бордо нијанса од карминиве, можеш да замислиш. Едно ставање и после цела недела си носам црвен кармин Шала на страна, претрајни се.
Во школо ме прашаа дали сум се изгорела од пегла па морав да објаснам дека се шлапав со кармини во дм хахах
Девојки ги препорачувам новите кармини на Голден роуз Предобри се а чинат само 139 ден. Исто на каса купив маска за коса за само 63 ден Имаше и шампони. Карминов е преубав, некоја нијанса помеѓу нуде и роуз мене омилена. 02 е мојата
Баш помеѓу со формулата. Не се "воденикави" како Vision, ниту суви како мат колекцијата. Убаво лизгаат по устата, а даваат кадифен ефект. Трајноста е просечна, а за цената се одлични. Јас си купив неколку, сите се супер.
https://images.app.goo.gl/XuiWUCNjVNKwSQKZ8 https://images.app.goo.gl/aAnCW7WryDnrA3xn8 Предлог за вакви нијансички, попристапни некои.
Јас си купив,01,02 и 03 и сум задоволна. Бојата ме потсеќа на Маргарет Астор 29,тоа беше од бивша Југославија