Јас го користам на Wet n wild-Bare it all и ова ми е веќе второ пакување. Има мат финиш, но не ги суши усните како течните кармини и трае навистина долго.
Феминки ми треба мала помош. За на табло сликање сакам да ставам некој кармин или сјајче нежна боја што ќе биде слична на бојата на усните. Не сакам да е мат нешто онака сјајно малку. Дека имам голема уста па не сакам дополнително да ја истакнам
Женски, ако сте пробале некој кармин на Essence, која линија би ми ја препорачале поточно? Имаа поголем избор па сакам да си купам. Сакам некој сјаен, nude, розевкаст, за секој ден, по можност траен.
@Glossy-girl ја читав за карминчињава баш, мислам дека ќе ти каже она, баш вчера и ја кога ја прочитав мислев да пробам некој.
Да, јас зборев за линијата: This is me, заедно со карминот, во иста боја има и лак. Мојот е нијанса 01 FREAKY(розевиот на сликата) Откако ми е купен, друг немам ставено, ме изненади долготрајноста и убава е текстурата, ниту леплива ниту премногу да "лизга". Баш нормално. Има голем избор чинам, а чинат само 169ден (или 159)
Мислам има на шминка мк од голден роуз провери дали има на залиха Од авон superstay mate новите нијанси, пишува play peach, ама врска нема со праска го порачав и е скроз корален, по грешка, а времиња барам кајсија или праска боја али тоа е др тема Другиот не е за онлајн но го има скоро во секоја парфимерија don juan 32, многу е ефтин а траен, мат, и незнам колку такви имам потрошено досега. Се надевам колку толку ти помогнав.
Немам од кај да нарачам овде, треба да барам претставник. Јас најдов еден од beyu козметика па може и ќе го земам.
Сакам да добијам нијанса како од сликата. Моливчето го имам, барам кармин ист ваков по можност да не ја суши премногу устата.
Да измешаш од Golden rose liquid matte 13 и 10.Мислам дека ќе ја добијеш таа нијанса како на сликата.