@cresa-jagoda Гугл вика розе нијанси, nude и црвено. Но во пракса не е така, нормално, зависи од бојата на косата, очите и секако тенот/подтон на кожа.Јас имам светол тен, мене не ми стојат нуд кармини, за жал. Јас носам топла кафеава нијанса на кармини, розе, црвено, корална/праска и бордо/вино боја. Баш сум заприметила, другарка ми користи nude нијанси , имаме иста боја на коса и тен, но таа има зелени очи. Неа преубаво и лежат тие кармини, додека јас изгледам како да сум заборавила да ставам нешто на усните.
Во последно време сум на Нуде боја на кармини. Со малку потемно крем моливче совршена комбинација ми се. Овие два ѓи користам моментално. (единствено од Кико козметиката сум од овој кармин задоволна)
црвен кармин да ми препорачате некоја нијанса, несакам да е некој жар црвен туку да има некоја потемна нијанса како на темно црвено вино да има мал впечаток на темноцрвено каде може да се најадт тие vfh pro кармини
Имаш на mac ruby woo, russian red. Имаш на catrice течен мат all about mat побарај на нет ќе го најдеш един е, траен. Имаш потемен на Есенц мат исто течен. Имаш на Мејбилин Vinyl Ink - Royal течен исто види го.
да сакам траен и мат да е и да не е многу жар црвен туку некоја потемна нијанса едит: баш е таков каков што го сакам баш таква боја барав, сега го погледнав баш е убав, тој ќе го земам, ај препорачај ми и некоја нуд боја исто мат и траен, фала ти од се срце
Да овој е баш таков, јас имам пробано скоро од сите фирми, ама потрајни од овие нема и да знаеш двофазно средство или масло да си земеш з вадење Ѕирни некое од овие нјуд на Мејбилајн И од сликава, првите 4 се супер
ти благодарам сакам мат и доста многу трајни ми се допаѓа тоа што се мат сепак ти благодарам уште еднаш.
Некој траен црвен течен кармин? Освен Maybelline, како пудинг ми се направи а не ни го користам толку долго.