Можеш да ги исконтактираш mac.skopje на инста за цена да ги прашаш. Јас пред 2 год го купив во Грција за околу 13 евра (на попуст секако)
Барам ваква боја на кармин, по можност течен бидејќи сакам да ми трае неколку часа без да се замарам. Девојкава нема напишано кој кармин е, а и често во живо не изгледаат боите како на слика.
Овие два ги имам. Карминот од Авон е добар. Долго трае - околу 5 саати. Овој од Есенс е број 410. Денес го купив, па ќе видиме како ќе биде. Сакам мат кармини.
Ми треба кармин кој не се брише ама да не е многу сув? Овие мат на уста лошо ми стојат, како вода да не сум видела од раѓање. Нуд нијанси, да не се мат
Maybeline Super Stay Vinyl Ink https://www.maybelline.de/alle-produkte/lippen-make-up/lippenstift/super-stay-vinyl-ink
Ако сакаш течен кармин, убави се од Голден Роуз, ама не оние класичните мат, туку тие од soft & matte creamy lipcolor линијата. Нешто измеѓу се - не скроз мат, ниту скроз сјајни. Формулата е далеку поубава и кремаста, а прилично долготрајни се. Фина nude нијанса е бр.106
За таа истрајност, и вредат. Моеш и мат да ги земеш нивните, само прво стави крем или лабело на устата, па избриши ако ти остане многу. Битно да немаш корупки на неа. Стави од карминот, и после 10 минути острани го вишокот со бацување хартија, и ќе нема што да се суши, и ќе личи убаво.
Искрено вредат многу убаво изгледа на устата како некоја мешавина на кармин и сјај и притоа се долготрајни. Ако сакаш нешто слично, а поевтино Catrice извадија замена за овие кармини. Не знам дали се стигнати кај нас, но наскоро би требало да стигнат. Како што гледав рецензии и нив многу ги фалат.
Ај темава не е за мене ама ај ќе се замешам црвен кармин е најдобар според мене уште ако има убави усни мм.и ако е црнка црвен кармин е закон.
Вредат, мене многу ми се допаѓаат, сите бои што ги најдов кај нас ги земав. Не ја пресушуваат устата и се многу трајни. Не се со мат ефект, сјајни се и многу убаво изгледаат.
Јас се откажав од мат кармин, посебно во зима ми е нема шанси. Мене ај што не ми стои, устата посебно на зима партал, испукана, на краевите ми ја пресушат па тоа боли и пече, кожа се лупи на ништо не личам. И со лабело сум пробала одоздола исто е. Затоа си се држам до кремастите, моментално највеќе на Лореал и Мејбилајн, ок ми се, секогаш ставам моливче за уста, па трајноста е солидна. Често погледнувам сјајчиња, ама ме нервира што се лепи на устата, а недај Боже коса да имам пуштено и ветер да има, цела коса ми се цементира на лице. Гледам имаат на Катрис, дали се добри?
За кетрис прашуваш за сјај или за кармин? Пошо ја сјај користам од Авон, Есенс и Сефора. И ако некогаш те носи патот оди до Сефора и купи сјајче ама од нивниот бренд. Ќе го сликам после па ќе редактирам. Комплетно ќе измениш мислење за сјајчиња, бидејќи ова не лепи и изгледа преубаво. А ако сакаш мат кармин подобро земи класична варијанта отколку течен мат. Вторите многу сушат. Или ако можеш види ги од shiseido ама се доста скапи, но вредат и те како. Спојлер: Кармини
Од кремастите на Loreal color rich ми се екстра. Ја имам нијансата 111 oui и мн убаво изгледаат усните. Иако е сјајен не се брише лесно. И на MAC creamsheen се одлични , nude нијанса creme nude , не сум нашла слична нијанса до сега од др фирма. Ама поскапи се. А од сјајчиња , на Kiko milano земав една нијанса и врв се, ама дека не сум научена на сјаеви ретко го носам