Имало во дм некои кармини/сјаји што пецкале нешто чили во описот давале ефект на поголеми усни. Да не знаете кои се?
Јас имам купено на Essence еден сјај со чили. Бојата не ми се свиѓа на мене ама го ставам прв пред да почнам да се шминкам за коа ке го извадам да можам кармин на полна уста да ставам, Исто има еден многу добар што го обожавам од Sephora na Too Faced, ама као 30 евра е... Кит Го
Ти благодарам, сега го гледам твојот одговор. Купив две нијанси од Maybeline Super Stay Matte, ќе видам како ќе се покажат па во наредна прилика може да пробам и некој од Mac.
Loreal matte resistance- воопшто не се трајни како што ги фалат. 16часа трајност -кај мене ни 2 саати не стои на уста. Maybelline matte ink трајни дури едвај се бришат. Loreal има подобра структура, полесен е, подобри нијанси, не е леплив ама не е траен.
Есенс течен кармин. Од сите што ги имам тој е најдолготраен. Да ги потрошам тие што ги имам и само таков ќе купувам. Имам еден на Менхетен, ама не сум задоволна.
Добро што те прочитав за овие карминиве од Лореал, одамна се мислев дали да ги земам, но се некако ме премислуваше цената и тоа што само инфлуенсерки ги фалат, а тие ич не ми се меродавни и не им верувам. Ми заштеди пари.