Предлог ваков кармин? Го користам на Maybelline Captivated и е многу сличен, но барам некоја поевтина варијанта. Само да не е од ГР или Малена бидејќи не ми се воопшто квалитетни.
Ако бараш поевтина замена за Maybelline super stay vinyl ink во нијанса captivated пробај го Catrice shine bomb во нијанса 10 french silk.
Предлогот од Голден не успеав да го најдам ама од некоја локална парфимерија го зедов Deborah milano red long lasting lipstick 12. Во Шатци сум видела течни кармини на Ревлон, но дали некоја видела нешто од super lustrous, таму или на друго место? Поточно го барам 130, rose velvet.
Сјај за усни ваква боја ..земав кармин голден рос ама светол ми е малку и сув па да го комбинирам со сјај.
На сликава има моливче затоа е таков ефектот. Ако имаш веќе светол кармин ти треба темно кафеаво моливче и да го изблендаш со карминот. А за добар кармин ваков имаш исто од аура pearly nude.Али секако треба темно моливче пошо сам по себе ваков блед кармин не стои добро.. За сјајче не знам баш некој ако знае може да сподели
би ти препорачала од аура бр. 27 brownie или essence - chestnut perfection бр. 01, првото е посветло од второто али со двете може да се постигне ефектот, второто може да биде малце по драматично ако сакаш
Ваква комбинација не можеш да добиеш со сјај. Како што кажа членката погоре ти треба изблендано кафено моливче и некој светол кармин. Предлози за молив: Rimmel cappuccino, Golden rose 212, Essence 01 cinnamon spice. Предлози за светли кармини: Essence hydrating nude 301 или 302, Catrice shine bomb 010 кармин со сјаен финиш или Maybelline super stay vinyl ink 95 captivated и Aura classic lipstick 259.
Од Catrice или Essence има убав избор на кафеави нијанси. А за сјај би ти рекла некој безбоен да ставиш. Мислам поубаво би дошол до израз карминот така отколку со некој сјај во боја, ептен ќе го покриеш карминот.
земав едно ново моливче од кико мислам дека може исто супер да одговара со комбинацијава, smart fusion број 36
1. L'oreal infaillable 24hr lipstick Предобар кармин. Не лаже името. Стварно седи 24 часа на уста едино мене ми се лупеше кај внатрешниот дел од устата, од храната. Со среќа кога ќе го вадиш. Од едната страна е течен кармин, а од другата страна е лабело, кое патем има преубав мирис, на колаче. Топла препорака. Мојот темно црвен е. Бројче на нијанса никаде не можам да заприметам на него. Но слободно бирај си ти нијанса каква сакаш. Спојлер 2. Maybelline color sensational Е оваа линија не е водоотпорна. Ќе треба на неколку саати да нанесуваш. И ќе ти се брише кога ќе јадеш. Но бојата е преубава. Јас ја користам нијансата 630 velvet beige. Мн убава нијанса. Трето пакување ми е по ред. И за ова имаш топла препорака од мене. И двата кармини ги купувам од дм. И едни од омилените ми се. Спојлер