Вчера купив кармин иста, значи потполно иста ваква electric pink боја како девојката на сликата. Карминот е на Севентин, бројче 403 (барав слика на нет, ама не можев да најдам). Убава е бојата многу, само трајноста на карминов не е нешто екстра, премногу е хидратантен, па како да се лизга од усните. Треба да се стават два слоја за да бојата стане онака баш јако розева. Мене ми се допаѓа, баш е за летно време Имам јас една тактика со вакви не толку трајни кармини. Пред да нанесам кармин, ставам на уста од базата за сенка на Артдеко и потоа карминот ми стои цела вечер Чисто онака да споделам, добро решение е кога ставате помалку траен кармин Знам дека има и бази за усни, т.е. за кармин, ама не сум сретнала кај нас. Некој ако знае, нека сподели Инаку, карминов е од оние Севентин во сива опаковка, во Космо чини околу 260 денари (секогаш купувам повеќе работи одеднаш па не ги памтам точните цени, а сметките ги фрлам )
Девојки да ми препорачате кармин со ваква некоја nude нијанса како што е вториот кармин од лева страна. Цел месец барам ама никако да најдам боја која што е барем приближно слична.
Јас си го користам Golden Rose ultra rich бројката е 43 таква боја нешто е пренајубав се надевам ќе ти се допадне, 100 денари е
manja666 Нешто слично на тоа што ти бараш јас имам два испробано па ако ти се фати некој супер. Римел lasting finish by kate 14 бројче, ама овој повеќе на кафено мава него на нјуд, али супер мирис има и текстура ептен убав кармин И овој е највеќе нјуд од сите што сум ги видела, а со подостапна цена и супер квалитет, gosh velvet touch lipstick 146 capuchino Ги препорачува зашто ги имам пробано, и двете марки се испрбани дека имаат одлични кармини со причично достапни цени(до кај 250 денари се и двата) Верувам дека има милион други нјуд нијанси, јас овие два бренда ги сакам и ги фаворизирам зашто си ги оправдале парите што биле дадени за нив. Кармините на голден роуз исто има слични нијанси ама мене не ми се свија ич како мирисаат, и ако се околку 50-60 денари, јас лично не ги препорачувам и користам.
И мене во последно време ми е ептен ин боичкава, и си купив моливче Malena No.209, 60 денари од Cosmo, и одозгора кармин AVON Color Trend (doll pink) 100 денари
Иста ваква боја од импала јас си купив на зелен пазар и стварно сум мн задоволна ми траеше 12 часа без да мрдне и е мат, на изглед нема да ти изгледа таква боја ама и јас ја земав несакајки сакав друга боја а ми излезе таква....за само 150 денари бројче 104...нема да згрешиш ако купиш. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... AfuTUcmSou