Од Римел карминчињата Кејт Мос бројче 06, како на сликата, каде да го најдам? Секоја парфимерија ја превртев нигде го нема бројчево, го земав на попуст кога беше 99 денари, еве при крај ми е, а слична боја никако да најдам. Не е црвен туку мава накај јака циклама корално што знам и накај портокалово малку иде леле боиве, небитно бројчето кажете кај да го барам
девојкии, која нијасна црвен кармин најмногу ја користите,поточно кој? и дали знаете некој помал за мали усни
Лилит, оваа втората нијанса ми личи на еден од Мејбилин кој ми се врти низ несесер. На прв поглед навистина ме потсеќа на 025 pink please. Од онаа колекција, во чудното виолетово-бордо (какво и да е) пакување. Не се сеќавам колку го зедов, ама веројатно е 300 или над 300, имајќи ги во предвид цените на другите кармини од нивната бранша. Прочачкај, може ќе ти фати око. Тој другиот пак ме потсеќа на некоја нијанса од Гош која сум ја тестирала, ама врска немам која. Најверојатно 134 darling, ама мислам дека нема да ти се допадне, малку мава на розе. Провери ја онаа колекција на Мејбилин, во црвените опаковки, имаат многу убави розе-праска-нјуд кармини, имам еден во доста слична нијанса меѓутоа седефаст е.
Морав да се самоцитирам, денес случајно пробав една нијанса, сега ја најдов и по име. Тоа е веројатно најдобрата nude нијанса што сум ја пробала во последно време. http://4.bp.blogspot.com/-LwGTghMeXLs/U ... jois19.jpg bourjois 19 corail en vogue А цената од 600 ден. ми вика - штеди, не се глупирај штедиии! А другото ангелче на рамото - Ти ма здрава ли си, 600 ден. имаш ли памет? Ама стварно кармините им се сон. Да му се сневиди.
Женски што мислите за кармин ваква боја? Гледам во тренд е сега ваква боја.. си земав ваков ама не знам дали да го ставам да не е многу нападен?
Golden Rose бројче 70, цена навистина не знам ама не вервам да е поќе од 200 денари.. ајде па да ме дружи некоја, да си бидиме исти во устите
Некој да ми препорача некоја темно-месо боја карминче, по можност на Голден роуз, Орифлеим или буржоа... ама и друга марка не ми смета вака нешто
Aniston, многу подобри кармини од оние на Гош се Риммел. 200 денари се во Космо, а слична ваква нијанса како Капучиното на Гош е 240 Undressed (Rimmel). Јас го користам веќе долго време, преубав е и три пати подобар од оној на Гош по структура и трајност. Многу ми се допаѓаат нијансите на сите кармини на Гош, но за 260 денари има многу поубави кармини од нивните, премеки се и се разлеваат низ браздите на усните, а тоа ми смета многу.
^ Ви благодарам и на двете, баш утре ке поминам нис космо па ке видам, всушност нијансата мислам дека ке ми биде пресудна бидејки имам многу спесифичен зеленкаст тен ама дефинитивно ке е една од овие марки..
Вчера се подновив со нов кармин, Maybelline 148 Summer pink, немам лош коментар за карминиве на Мејбилајн, не ја сушат устата и многу се трајни а и не се скапи