Rimmel Lasting Finish Matte by Kate -109 Боја- корално-црвено-портокалова Трајност- одлична Цена- 200ден.
Мојот најнов кармин Seventeen matte 17 , преубaва корална боја. Го земав околу 230 денари се надевам дека ке биде траен
Црвен, темно кафеав. Ако ставм некоја посветла боја како светло розева ми изгледа многу евтино... Можеби затоа што имам многу светол тен.
Последно зедов карминод Rimmel, задоволна сум од цена, трајност и боја.Моментално ја користам нијансата firecpacker броја 214
од кога излеза карминов го користам дека имам бел ама она стварно бел тен, да не речам ко мртовец бојата ми доаѓаше како карминот на сликата(не како устата), сега веќе ми здосади и почнав да користам еден незнам шо марка е ми идеше со сет шминки ккафеав но некако како нијанса блиску до бојата на устата
Врв на nude кармините без конкуренција, нешто помеѓу мат и светкаво, хидратантен, а се задржува бескрајно долго, нежен, едноставно преубав кармин. Bourjois lipstick Rouge edition - 03 peche cosy Скап е, 600 ден. но вакви кармини купувам еднаш годишно така што пуштив срце... Сите на Буржоа од Rouge edition се лиги да ти потечат...
Имав ваков кармин од Крка, но не можам да најдам повторно од истото. Бројче, марка, цена, се` е добредојдено. Спојлер
^ Вакви розови нијанси има во онаа црвената колекција на Rimmel, чинат 200 денари и провери ги бројчињата од 101 до 104. Мислам дека ќе најдеш иста како оваа од сликата.