Имаш на Севнтин иста ваква боја, од тие мат што се со сребрено пакување, 22 е бројот мислам и јас го гледав, ама не ми стои бојата некако. Инаку се 260 денари во Космо
Јас имам вакво нешто од габрини, незнам кое бројче е точно, не е овде со мене. Еве ти ја палетата види си. Инаку го земав околу 100 ден. Спојлер
Јас одамна се канам да пробав ваков вамп кармин. Не знам дали ќе ми стое затоа што сум плава, може да се каже бело - плава Ќе ми препорачате ли некое бројче, марка, гледам Римел имаат убави нијанси и Севантин...
Ако прашуваш конкретно за MAC тој ми личи на MAC creme d'nude или pure zen.Има неколку слични нијанси еве на сликава види
Само да го пофалам карминчево Преубаво нешто... мат е, но сепак не е сув кога ќе го нанесеш. Долготраен е и има преубава темно црвена боја. Околу 390 денари, бројче 05 (го има и во Космо и во Шатци)
Јас имам ваква слична нијанса од на тел сум и не можам слика да ставам напиши на гугл avon colortrend long lasting lipstick melodrama..Многу ми беше чудна нијансава кога ставив првпат од карминов .
Женски ова карминчево на Римел во првиот ред што е, во средина ( ама објаснив ) да не знаете каде можам да го најдам? Претпоставувам во Космо дека треба да има.. и во ДМ незнам дали држат не сум приметила, ама бројчето да не знаете кое е? едит : и од прилика да ми кажете колку пари се
Многу сакам да си купам некој од новите нијанси на пример брусница што е една од новите нијанси оваа сезона или црвено виолетова по старо што ја викаат.
Мишела го купив овој на Гош и можам да кажам дека бојата му е одлична, баш таква каква што барам но не одговара на мојата уста, премногу ми е сув и ми се насобира . Барав и на Голден Роуз ама бојата никако да си ја погодам , а онака ми одговара многу нивната текстура. Како што кажав го имам веке бр.98 ама кремаст ми е многу. Не можам да ја најдам онаа бежово-розева нијанса. Па ајде некој друг предлог .. ??
Maybelline COLOR WHISPER - PETAL REBEL Најдобрата нежна шеќерно-розова нијанса. Супер кармин. Околу 380 ден. и многу ги сакам кармините во вакво пакување. Милина.