Најефтина и најисплатлива веријанта, ти се мини карминчињата на Аура - некои си 120 денари беа ако добро се сеќавам. Ги има во ДМ маркетиве, и пак ќе речам - мене ептен ми се погодија. Има од нив нијанса ти каква што бараш, само не ме држи за збор - не ми текнува добро дали беше ова бројче (8, или друго, не можам да ја најдам целосната колекција на интернет.
Конечно купив од карминчињава ги купив овие на сликава . Најубав ми е третиов се заљубив во бојава се изненадив и на трајноста Наредна прилика ке ги земам 4 и 10
Истиов го имам и одамна го користам, сега втор пат по ред го купив и ова за мене е совршената nude нијанса, со розов подтон Сите оние nude кармини со кафен подтон, што маваат на крем, не ми се допаѓа како ми стојат, ама овој е совршенство Римел карминчињава се стварно супер за тие пари, доста трајни и убави боички имаат. Имам и во други бои и симнувам капа за квалитетот, а и за ниската цена :up:
шатци држат на Rimmel козметика или само космо? и која боја се мат,црвените на кејт мос или црните кутии? се збунив
^ Изгледа немаат толку темна нијанса, се убив од барање насекаде ама не најдов. И јас барам таков кармин, го имам на Gosh - burgundy 134 или како и да му беше бројчето, но ми е доста посветло од тоа кое си го имам замислено. Ај ако знаете, предложете ваков темен, бордо кармин, но да не биде седефаст или сјаен. Нека биде нешто мат.
Девојки јас имав вакво нешто од Голден Рос, ама да пукнам не ми текнува бројчето. Јас кармини губам , па и оваа е залутено. Мишелке , провери во Синоличка во Струмица, се си мислам од таму беше.
^Golden Rose бр. 55, убава текстура,убава бургунди боја ,се измачив дур да најдам но ете имало крај и на мојата потрага ...за тие пари е и повеќе од одличен
Bака, Hа Mос вака изгледаат A само Pимел без нејзиниот потпис Kвалитето им е ист, сега кое бројче ќе ти се погоди тоа, ама дефинитивно ми се врв! би им влегла буквално
^^ Не ми се верува дека е ист квалитетот на класичните Римел кармини и линијата на Кејт Мос. Имам купено 2 нијанси од класичните и 2 од тие другите и можам да кажам дека на Кејт Мос се подолготрајни, барем од мое искуство. Но и другите не се воопшто лоши, не дека им најдов некоја посебна замерка, туку чисто за споредба.
Јас овој кармин си го меркам ама незнам дали би ми стоел толку темен , досега не сум ставала Инаку мислм дека имаат Кејт Мос карминиве ваква burgundy боја и бројчето е 107
Не, не станува збор за ваква нијанса, оваа мава на розе-виолетово и не е таква каква што барам. Ми треба некоја како оваа на пример, со бројче 124. Ќе го видам и оној кој го предложи Марама, иако сакам уште потемна, баш бургундец топла и темна нијанса. П.С. И овој 107 од Римел не е лош, ама некако на различни слики различно изгледа па ќе морам да пробам.
Mishela, јас имам кармин од Avon, погледнав нема бројче, ама пишува Temptress. Нијансата е навистина темна, не е мат. Ако го има во каталог, можеш да го ѕирнеш, јас кога го земав беше 100 и нешто денари Пакувањето е вакво: а нијансата оваа: