Боја на кармин

Discussion in 'Лице' started by mackice, Sep 10, 2010.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ако сакаш похидратантен, тогаш Мејбелин, дефинитивно. Дебора имаат одлични кармини, но сите се со полу мат или мат структура, не сум наишла на кремаст, хидратантен кармин од нив. Мејбелин се сосема солидни карминчиња, имаат пристојна трајност и не ги сушат усните :)

Лореал се прекрасни, ама поскапи се. Сепак, вредат за секој денар и имаат преубави нијанси, особено nude :inlove: Во ДМ имаше голем избор на нијанси, ама целата декоративна козметика во ДМ е поскапа од секоја друга парфимерија, малце (повеќе) се занеле со цените :^) Да знаеш ако купуваш, можеш да си ги видиш нијансите на Лореал таму, стварно се снабдени, ама ако купуваш, земи си од друго место.

Mama25, makedonkamak and anggell like this.
  2. cooll

cooll Популарен член

Имаат и на Deborah (rossetto shine creator) хидратантни кармини , јас имам користено.Овој што го имам јас е прехидратантен и многу кремаст , е сега трајноста му е солидна , ама јас пошто ги "јадам" кармините немам забелешано некоја голема трајност .Што е најбитно не ги суши усните и има прекрасен мирис.Може да разгледаш на гугл ревиев . :D :)

Sexybaby86 and anggell like this.
  3. k.i.m

k.i.m Популарен член

Сакам темно розева боја, но нежна, да не е дречива. Уствари средно темно розева, има таква боја, нели? :D Еве вака нешто:
    Јас добивам ваква боја со комбинација на светло лилав кармин и бледо црвен. Ама не е тоа тоа, не сакам да се шлапам со неколку слоеви. Добредојдена е секаква помош, и по можност да не е многу скап, долга ми е to buy листата :P

baby-star likes this.
  4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

^ Ја би ти го препорачала лабелцево-карминче како и да е :)
    Скрос иста боја дава како што бараш според сликиве, еве ваква боја остава :

Јас го земав 128 денари мислам дека во Еурофарм аптеката ,на други места мислам дека е поскапо над 135 ако добро се сеќавам :^)

Како и да е ,не е повеќе од 140 ден. мислам дека :)

5. k.i.m

k.i.m Популарен член

^Дали лабелово има овошен мирис (да не речам вкус :D )? Се надевам дека не, не сум баш по овошните, инаку вака ми се допаѓа лабелцево, благодарам за препораката :)

6. oblace1

oblace1 Популарен член

На Мејбилин немам користено кармини, но на Дебора да од линијата милано ред.
    Прекрасен е, баш е хидратантен како што бараш, устата не ја суши, бојата таре доста солидно и имаат преубави нијасни, едвај се одлучив за една :). Не се секавам колку чинеше, од космо го зедов.Еве на оваа линија мислам

Лореал се исто многу убави, посебно color riche колекцијата. Претежно имам сува уста па вакви кармини ми се закон. Најмногу ми се допаѓа тоа што во средината на карминот има и балзам, кој ги негува усните, па така немам потреба да ставам лабело пред нанесување на карминот. Исто така имаат многу убави нијасни.

anggell likes this.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

117од Супер Тинекс :)

нема ништо овошно, на карминче има мирис/вкус хихихи

k.i.m likes this.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Не, не мириса овошно. Мириса баш како кармин :lol: Има многу суптилен, нежен мирис што кога ќе го нанесеш на уста не се ни чувствува.

Јас сум заљубена во лабелцево, и тоа во ова виолетовото. Измислено за преку ден, кога те мрзи да се замараш со кармини и чуда, а сепак сакаш да изгледаш средено :D

k.i.m likes this.
  9. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

убавки...ама кај да се најдат? :* :* :* :* :* :*

Attached Files:

10. oblace1

oblace1 Популарен член

Побарај на Менхетен од крем кармините што се, има две црвени нијанси кои мислам дека се многу слични со овие што си ги постирала. Инаку крем карминот е одличен, многу е долготраен, дава многу убава боја, која првин е малку сјајна кога ке се нанесе, но откако ке се исуши е мат, а се суши многу бргу за две минути.Нема потреба од ставање на пола сат бидејки не се брише баш лесно.

makedonkamak likes this.
  11. cvetce93

cvetce93 Популарен член

[​IMG] Ммм ми се допаѓа ова :D Мора да се почастам деновиве, да не знаете колку пари се?

12. karina8

karina8 Популарен член

Ги има ли кај нас овие велвет мат на Голден роуз ? Јас па ич не одам во тие нивните продавници, а се наоѓа нешто ефтино, а со солиден квалитет понекогаш.

13. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

ти благодарам, сега ке излегувам и ке ги побарам :) :) :) ептен ми се допаѓаат....

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

^^
    Ги има во Golden Rose на Рекорд. По 130 ден. се. :)

За нивните кармини мислам.

15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Фино изгледаат вака, а како стојат со трајност? Додуша за тие пари не очекувам чудо, ама барем да е пристојна и да не се брише одма.

16. kate21

kate21 Популарен член

Дел од моите(фалат уште три нови), нискобуџетни ама за мене совршени, ете затоа не давам повеќе од 250 денари за кармин :D Е сега колку се доловени боите незнам баш, зашто не се со светлина асална :)

Attached Files:

karina8 likes this.
  17. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

7-от која марка е и бројче ако сакаш да ми пишеш, темно црвениот.благодарам

18. kate21

kate21 Популарен член

^^^Мarkwins international beauty products :$ Од Германија ми е донесен во цело куферче со шминки, од таа фирма се тие четирите :) МИслам дека е англиска фирма за козметика, ја нема во Мк :tmi:
    http://uk.markwinsbeauty.com/

bubamara12345 likes this.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Јас да се пофалам, денес ми стигна карминот од Орифлејм :) Многу сум задоволна од тоа како ми стои, бојата е нешто помеѓу кожа боја и розе, многу убава денска нијанса и мислам дека супер би им стоела на сите плавуши. Покривноста не е голема, тоа малку ме разочара ама бидејќи станува збор за светла нијанса тоа не е толку приметливо, карминот е лесен и кремаст но не би било на одмет да има поубав мирис :)

Нијансата е Warm Peach :)

Attached Files:

20. mia9184

mia9184 Истакнат член

Боја како вториот од лево Менхетен perfect creamy & care 45N . Околу 200 денари во Космо.

makedonkamak likes this.