На Голден Роуз имаат ли оваква нијанса,карминот и е ист ко мантилот,или некоја друга марка ама до кај 150 денари?
И овој е сличен, мешавина на лила и бебешко розе, ама е симпа.. Следни на листа мене ми се овие бројче 97 и 98мица
http://parfumi-kozmetika.com/common/images/20120815-OLDFKWPRG.jpg Преубав е за некоја нежна шминка или па ако некоја девојка не сака толку да ги нагласува усните. Остава така некоја нијанса измеѓу кафеаво и розе, многу убаво и нежно стои.
Виолетов - Римел од кармините на Кејт Мос, бројче 04. Спојлер резултат ова Flormar long wearing lipstick L10 Спојлер
Debby од оние лонгластинг, бројчето е 2. Преубав е карминот и нијансата. Немам точна слика, но вакво им е пакувњето. Спојлер Светлите нијанси се седефасти, дури и во оваа има светки кои се неприметливи на усните затоа што доста е темен и избалансирано е тоа. Не е ниту сјаен, не блешти и веднаш се фиксира и легнува на усни.
rainlover Пред некое време си го земав овој на Collistar и тоа по грешка ја земав нијансата и не се покајав,сакав да го заменам ама се пишманив. Малку е скапичок ама затоа е перфекција, љубов Еинствена мана му е мирисот или можеби пак мене не ми се свиѓа,мириса на кармин ама доста интензивно ама кога ќе го нанесеш се губи. Инаку е доста пигментиран и не се разлева. Да потенцирам не е потребно моливче. Нијансата е сон Одлично се фиксира на уста и не му е потребна постојана корекција,мана му е само цената Collistarovom Rossetto Puro 59 Prugna
Некој некаде, бројка на кармин како на првата слика. Значи без светки цинцири минцири, туку обичен. Бројка и фирма....?
Римел од линијата на Кејт Мос- 107. Спојлер Инаку MAC во Македонија нема! Така да во Космо ич не барај нивни кармини девојче.