Конечно ја открив перфектната Нуде нијанса Гош 134 - дарлинг... еве како изгледа: Другиот е мојот омилен праска-розов кармин на Мос, 102 - Россетто:
Јас си се подновив прееска со Gosh карминче,број 151-Lady Luck(малце е посветла од таа на сликата)... Ептен убава боичка и солидна трајност.
[/quote] Првиот 102 не е на Римел туку Гош - Кејт Мос линијата, а вториот 134 е Римел[/quote] Линијата Кејт Мос е на Римел а не на Гош, а вториот е Гош!
девојки сега вие помагајте како знаете и умеете јас се откажав веке од потрагата по точно вакава нијанса, а инаку долго време ја барам-никако да ја погодам истава ве молам помагајте, ако знете пишете ---убава ми е нијансава и ја сакаммммммм многууууу хелпппппппп-однапред во благодарам
Иста ваква нијанса и мат, си купив од новите мат карминчиња на Голден Роуз бр.17. Таа беше единствената црвена што ја имаа во моментот и ми се погоди, бојата е токму оваа кога ќе ја ставам на мене
Првиот 102 не е на Римел туку Гош - Кејт Мос линијата, а вториот 134 е Римел[/quote] Линијата Кејт Мос е на Римел а не на Гош, а вториот е Гош![/quote] даааа во право си, моја грешка
Мејбилин 547 и Севнтин има иста ваква моја од тие мат кармините ама не ми текнува на бројчето, фрлен ми е. Севнтин ти се поефтини околу 250-300 денари, а Мејбинил се 470.
Карминот на Essence Natural beauty, многу добар долготраен и хидратантен кармин, очигледно со многу подобрена текстура од старите, ми се покажа многу подобар од доста поскапи кармини што ги имам.
Се презаситив од розови кармини, сега сакам некоја убава праска боја да ми препорачате и nude карминче.
Јас се закачив на овој , ретко користев јаки бои ама од кога го земав го експлотирам максимално . Сега сакам да преминам на жар црвена боја ама се сомневам дека ќе ми стои убаво