женски а која цена се карминиве на mac , дали некоја знае? најдов да порачам , се на се излегува 20 евра, поевтини ли се во проданица,ако да тогаш здравје кога ке одам во солун ке си земам Спојлер http://www.ebay.com/itm/291037779054?var=590201665859&ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649
Ваква боја на карминче? Не е битна марка, цена.. Само да може да се купи од Скопје, да не се порачува преку нет или каталог...
Koritsaki,јас баш во темата MAC Cosmetics прашав девојка колку чинат кармините во Солун и ми кажа дека се над 7-8 евра .
Сигурна ли е јас сум слушнала дека општо мак козметиката е скапа, а дека карминиве не се под 15 евра,затоа и прашувам ако се исплати да земам од нет
Овој ми се допаѓа многу,убав е и неможе на секого да му личи. Овие два ми се темни и според мене искажуваат мистериозност,елегантност,женственост.
http://2.bp.blogspot.com/-k0d-RAh9zTQ/U ... G_4996.JPG јас го имам deep orchid од AVON и е нешто сличен на тој што е на меган фокс
Имаш на Буржоа, иста боја. Не го знам бројчето ама од оние како моливчиња што им се на навртување новите. Околу 450 денари се. Еве ти слика, тој првиот е.
Па јас би рекла дека се тука некаде како стандардните само што се многу по хидратантни и не се интензивни боите, нежни се, не пуштаат многу боја. Ама ова што и го постирав на Симончелишс коа ќе се нанесе е исто ко на девојката на сликата.
И незнам колку кармини треба да купам додека не си погодам убава нуд нијанса, ама да не е бледа, значи стварно ич не ми стое, а се такви ми се погодуват, ќе пукнам од мака. Или ми оде накај розево, или е преблед, или е ист со кожата што не иде ич до израз, или па удара на кафено некоја грда боја.Па и се некои што не траат и ми прават корупки на устата ако ми стое подолго време, пошто имам стварно сува уста. Сакам нуд боја, шо ќе има потемна нијанса од кожата, и шо нема да ми ја суше, и што ќе трае по можност повеќе од 3-4 часа. Го гледав овој на ревлон, го има ли кај нас? Ама и овој ми стое доста бледа нијанса, освен ако не, нека ме просветле некој, потопла некоја, повпечатлива, ама не сепак портокалова. И нека не е по можност некој квази кармин, ако а погодам нијансата сакам да е убав и квалитетен, пошто многу ќе го користам. Утре ќе одам низ центар, па чекам предлози.