Земав од мат кармините на Голден Роуз бр. 10, 14 и 18. Преубави бои се, издржливоста е одлична. Единствена мана им е што не се сушат ко некои мат кармини што сум ги користела, овие оставаат траги и по некое време носење.
Девојки ако сакате препорачајте ми карминче боја на праска и лилаво, но некое што ќе ги омекни усните и ќе ми даде боја. Имам проблем што, кога и да ставам кармин ми пукаат и по некое време така испукани се прави линија и се насобира бојата таму. Веројатно и вие го имате тоа забележано кај многу кармини. Иначе користам од Авон најчесто. А си ги припремам со вазелин и лабелца пред карминот.
Од Авон се убави кармините на color trend(ако не си ги пробала) ,кремасти се и не се сушат,а имаш и виолетови нијанси.
True Color исто од Avon, во каталогот пишува дека се нешто како лабело-кармин што значи штитат а сепак даваат б оја. Јас имам неколку тестерчињаа и навистина се хидратантни, па затоа не се премноху трајни имаат солидна трајност. Пакувањето им е розевкасто, а цената им е околу 200денари. Овие на Колор Тренд се убави но се малку посуви од другиве.
Грешка кармините сe Avon Ultra Colour Absolute Lipstick , не се True Colour . Вака изгледаат: Спојлер
Јас последно си ги купив овие два И двата се Golden rose и едниот е прекрасна портокалева боја(бр.105), другиот е циклама боја(бр. 139) и двата се прекрасни. Тие што имате светли очи да знаете овие нијанси навистина многу ги истакнуваат очите.
Mоите омилени нијанси,а воедно и кармини.Значи потрагата по своршена црвена, бордо и розевкасто/кафеава за мене заврши . Карминот е на Севнтин и е баш мат, мат. Буржуа, од линијата Свит кис, има некој полумат/сјаен изглед. При првото нанесување карминот има сјаен изглед, но се суши за 2мин и е сосема мат.Инаку покрај Липфинити е еден од најдолготрајните кармини.
Нарачав ваква боја на кармин од MAC козметика. Инаку сум обожавател на црвен кармин и скоро со секој шминка го комбинирам.
Денес си го земав ова карминче Sephora classic beige , една прекрасна беж боја, овие карминчиња се дефинитивно најдобрите мат кармини , штета што нема многу бои, не се бришат лесно , не го чувствуваш на усни, еве го имам ставено од сабајле и јадев и пиев и се уште си седи на уста има акција моментално 1+1 гратис, си го земав карминчево и уште едно руменило