^ Па не баш нијансата на 11ката од мат кармините на Golden Rose е како кармините на постираните слики. Јас го имам и баш ваков е.
Не, нема таков од матот и 20-ката е повеќе бордо отколку виолетово. Види ако ги имаат Golden Rose Vision, барај го број 125. Не е толку темен, ама не е лош.
Гледам многу ја фалат козметика на Мислин, па решив да си се поднавам малку Каков е квалитетот на кармините?
Денес си купив на ГР од мат кармините, 03. Баш е нуд нијанса, не е светло розева или како пудра да имаш ставено, едноставно предобар! Има кремаста структира, а и не ми ја исуши устата, од што најмногу се плашев, посебно бидејќи е мат. И го нема тој лош мирис на кармин што го имаа претходните.
Одвај чекам да дојдам во Мк да си земам карминчиња од ГР и Лореал, овде кај нас на ГР чинат 5-6 евра па нема шанси за кармини од голден роуз да давам по 300 овие новиве мат им се прекрасни Инаку да прашам во МК ја има ли оваа серија на кармини од Лореал сакам некој ваква боја да најдам па ако ги нема од лореал предложете др марка
^ Ги има, има и голем избор на нијанси, ама се нешто поскапи. Не знам кај вас колку се, тука се околу 800 денари. Многу се убави, кремасти и хидратантни, бојата е доволно интензивна со еден слој и доста се трајни. Јас би купила уште некоја нијанса, имаат многу убави и нежни кои ми фатија око.
Во авон, ги има уште овие карминчиња? има една преубава боја Pink Lily Ако ги има обавезно известете ме по лп, сакам да си ја порачам. Барав на нет во брошурата ама не се гледаат убаво ситни ми се Мишела сигурна си дека се 800 денари на Мејбилајн карминчињава? Многу пати имам застанато баш кај нив, затоа што нијансите им се преубави ама да биле волку скапи ке сум забележала. Да не си грешка?
Периодов сум опседната со еден кармин и буквално дење-ноќе сум со него Го обожавам и нема кој не ме прашал што кармин е. Станува збор за Maybelline Oh La Lilac 210 (од линијата Color Whisper). Чинам го купив негде 350-360 денари, од ДМ. Го меркав долго време и само таму ја имав видено конкретнава боичка, па си го купив пред некое време и ми стана омилен. На сликата не е баш најдобро доловена бојата, но е многу блиску. Значи микс од baby pink и виолетова (но со забележлив виолетов подтон), совршен за овие сончеви пролетни денови, тотално ненападен, а сепак забележлив. Многу е кремаст, лесен, сјаен и пријатен на уста, како лабело. Со еден слој се добива преубава нежна боичка, а со два веќе станува доста позабележлив. Прекраснотии е Спојлер Eдит: Кармините на Лореал за кои прашува Коритсаки се 735 денари во повеќето парфимерии каде што јас ги имам гледано