Го имам тој, стално ми го фалеа. Јас го користам за дневни прошетки онака кога сакам да искочам некаде и така... Мада нијансата е прекрасна.
Ве молам да ми помогнете да си најдам ваква корална боја на карминче, до кај 200ден, по можност да е мат
Го имам баш истово на боржуа, најомилена боја ми е, ама не е баш истото. Ова повеќе влече на прска - портокаловка боја, иако на сликава изгледаат и двете исто, а јас сакам нешто со кремав тон
simoncelicius пробај го Seventeen lipstick special Natural sheer 333, има нежна нјуд нијанса, хидратантен е и делува како сјај, мислам дека тоа е тоа што го бараш
Ѕирни го creamy melon од Авон Каталогот ме прелажа и мислев дека ќе биде корална но кога стигна испадна дека нема ни к од корал и дека бојата е всушност нешто како кремасто розе - праска. На моите усни делува уште посветло и испаѓа слично како боичката што ја имаш пастирано
и мејбилајн -Coral Ambition е ист ваков ко што бараш,и јас го купив мислејки дека е некоја корална нијанса потемна, но испадна ист ваков кога кје се нанесе... преубав е