а во Битола каде можам да ги најдам? aко може и малку помош, сакам потемни нијанси кармини, сеедно дали ќе е црвен или розов, па кои кармини од овие се потемни?
^^ Во Битола види во Супер Канди(поранешно Супер Марио) , во Јавор долу таму можи да ги има, И по парфимериите Фемина наспроти Балкан, и горе наспроти фонтаната не знам како се вика. Јас си го купив од Прилеп 110 денари, овде стварно не знам како се цените Мојот е 18 број и стварно е убав.
^ Како не сум ги видела, вчера бев во ДМ фала на одговорот може во трговски немало, ќе си проверам во капитол
За сите оние девојки кои сакаат бојата на карминот да не им се разликува премногу од природната боја на лицето дефинитивно ова е според мене најдобар .Seventeen ,04 и мислам дека беше 250-240 денари
Вчера купив од карминиве, 104 и 105 прекрасни се, не очекував толку добар квалитет и убави нијанси. Девојки, Ви ги препорачувам и не се многу скапи, а се доста квалитетни. Посебно ми се допаѓа карминчето 105.
Денес си го купив ова карминче на Clinique Chibby Stick - Pudgy peony , во вид на фломастер , карминчето е хидратантно, не се лупат усните , долготрајно е барем на моите усни иако дава многу хидратација , бојата е дреч розева , јас сум многу задоволна.
^ За ова на мејбилајн незнам дали го има, мислам дека го нема. Али многу слична боја баш вчера другарка ми си зема на флормар , ако сакаш ваква нијанса - еве ова карминче го зема она : Revolution се вика линијата на тие кармини, и мислам дека е околу 300 ден. не е повеќе. Текстурата им е мат, но не се скрос суви. И се ептен пигментирани. Бројчето на карминот мислам дека е R09, така најдов на нет Во живо бојата е поубава и пожива да кажам , ако не провери до флормар да го видиш. Исто имаа и други вакви нијанси на други линии на кармини и нешто поефтини беа мислам дека. И уште една слична нијанса нешто посветла од таа горе, може оваа и повеќе би ти се допаднала : Исто на Revolution линијата , бројчето е R02