Ваква боја на молив за уста или карминче? Имав од Авон ама ми загина а сега не ми се чека да дојде. Спојлер Заборавив да напоменам, по можност да биде мат. Или од овие севентин мат што се ако има ваква боја.
За розевото - од севентин мат провери ги овие две бројчиња 13 и 27 http://seventeencosmetics.com/en/colour ... stick.html
Каде???? Па во парфимерија.... Да, знам, во парфимерија, сакав да кажам сум барала во многу парфимерии ама нигде нема
Види ги кармините на Голден Роус, они имаат голем избор на бои, исто многу светол розе мислам дека имам видено и од Римел, од оние што се 200 ден, нијансата беше Кенди или нешто слично.
Јас имам темно руса коса. Досега имам користен различни кармини, но сметам дека уште не го имам пронајдено оној вистинскиов. Имам користено кармин со вино боја, жар црвен, нежно црвен и сите нијанси на розаво. Кој онака според вас најдобар би бил?
Не се ориентирај само според бојата на косата, туку и според тенот - еден кармин сосем различно ќе изгледа кај девојка со светла кожа и кај девојка со потемен тен Од мое искуство (плава со многу светол тен) можам да ти кажам дека, освен розевите нијанси, многу убаво стојат корал и бордо карминчињата. Една единствена нијанса која воопшто не ми се допаѓа како ми стои е сосем њуд, ме прави да изгледам испрана, бледа и како да немам усни
Овој ти што си го дала како предлог е темна nude боја, ама не влече на праскасто воопшто. Јас го имам дома ама така ми седи темна кафеава боја е
Убава црвена нијанса ама мат? Го имам матот на Голден, 18ка што е ама некако светол ми е, барам барем две, три нијанси потемен ама па да не е борд.