Девојки ај некоја што отварала карминиве на Голден роуз да ми каже дали имаат темно виолетова нијанса. Гледав ова палетиве што ги постави Кате21, ама сите некако многу светло ми делуваат, јас сакам ваква нијанса Нешто помеѓу првиов и овој последниот на Mac што е . Можеби и нешто како овој на Старфиш, која ќе ја замолам да ми каже бројче и марка .
Наслов: Боја на кармин http://www.goldenrose.com.tr/en_index.asp Провери тука на страната,има милиони нијанси Би требало повеќето и кај нас да ги има.
Комшиќе пак јас за одговор имаат, имаат сакав јас да си земам ама другарка ми ме предомисли ама ќе идам деновиве по него. Во она на рекорд продавничето ги има.
^^ Еј абе ова нетов светска работа е, неморам да се „срамам“ по парфимерии да ги отварам сите кармини и да добивам некои шкљ погледи, или јас и барам нјуд нијанса, а таа ме гледа ко да сум и побарала да ми израчуна корен од 555543. Ете си најдов нијанса, следен што ќе си го купам е овој, бр.111
Темен тен За да постигнат драматичен ефект и да ја акцентираат посебноста на тенот на жените со потемна кожа им е потребен црвен кармин со поттон на розова боја или боја на фуксија. каде можам да најдам ваков кармин со поттон на розева или боја на фуксија ?
Епа ајде Најубава пробај го па те чекаме да ни кажеш на уста како стои,дали да купуваме и ние,пошто нијансата е префект вака.
Dial, вечерва ќе преговарам со Петко за спонзорство, зошто ми текна и фармерки и чизми да купувам, а ако влезам во Голден роуз нема само со карминов да излезам, затоа ми требаат додатни средства. Келли тоа ти е уствари некоја си ваква нијанса, на пр. или овој исправениов. Ете оди на линкот погоре што го постираше Бикамп и прочачкај и ќе најдеш сигурно некоја нијанса слична на овие.
Па зависи и од бојата на косата и очите... Ама според мене најубаво стои дреч црвен кармин, и скоро сите нијанси на розево. Јас најчесто ги користам овие бои...
Ете го купив карминот,и е о-д-л-и-ч-е-н . Дефинитивно ми е фаворит за зимава што следи, чуствувам дека редовно ќе го шлакам . Инаку морам да напоменам дека е доста траен, јас ставив окулу 16 часот кога стигнав дома, окулу 19 отидов кај мајка ми каде добив глупи коментари на сметка на мојот миленик ама гајле ми беше, а карминот се уште стоеше, гајле си немаше а во меѓувреме јадев, пушев неколку цигари, пиев кафе и вода, искрено ме изненади. Му давам оцена 9.8/10, јас би да е малце по мат, има некој сјај малкуцка, но ништо страшно со еден пољубац на тоалетна е перфект. И извињавам се за квалитетов на сликиве со телефон се сликани, апаратот ми е во Бермундскиот триаголник, никој не знае кај е , а ова би значело дека нијансава во живо е уште попрекрасна.
najubava2010 : јас веќе подолго време барам ваква нијанса,купив еден од Авон, ама е посветол, така да уште барам ваква нијанса, каде го купи ако може да знам
Го има и на претходната страна, најавив дека ќе го купам, го има сегде каде има Голден роуз производи т.е. кармини само побарај нијанса 111, плати окулу 100 денари и ќе имаш и ти .
Девојки сакам да си купам црвен она трула вишна што се вика кармин ама мат без сјај без ништо ај предложете ми марка оава она
Мајка ми пред 1 месец имаше порачано таков кармин од авон, многу е убав окулу 200ден беше,види во каталог разгледај ќе најдеш.
Девојки дали некој го има користено овој хидратантен кармин на Авон? Со онаа нијанса: Nude perfection ? И критики? Или овој кармин на орифлејм,исто хидратантен,со истата боја на сликава што е? Незнам за кој да се одлучам
Кармин ставам само црвен, имам три црвени со различни нијанси, а сега сакам да си земам некој потемно црвен (scarlet) за зимава. Повеќе сакам мат кармини, и никогаш не мешам кармин со сјај.
Си купив и темно кафеав, многу темно, со примеси на лила, откако ме убедија дека убаво ми стои. Впрочем и сама заклучив дека овој кафеавиот поубаво ми прилега од претпоследниот темно лила. И овој го земав од Бјутишоп на Карло ди Рома е, трае долго и нема многу сјај.