Спојлер Хм , ова ми е нешто слично мене само дали ги има баш овие бои низ мк јас кога барав , ги барав pink pop i brazen berry ама никаде не успеав да ги најдам
Девојки јас имам блед тен и никогаг немам одбрано содетна боја на кармин. Ајде некои предлози ако може.
Ако ти е тенот блед најубаво е да ги одвегнуваш nude тоновите , појаки , по-жар бои , црвена , розева , корална боја најубаво ке ти стојат
Зависи од шминката, јас иако имам доста светол тен, речиси секогаш сум со кармин во пудра боја или нежна беж нијанса. Така најмногу си се допаѓам и сметам дека се работи за ствар на вкус, а со појако руменило сепак не изгледам како болна. Мислам дека на светол тен ретко да се најде некоја нијанса која не стои, дури и темните како бургундец или dark plum стојат преубаво.
Окензи, јас сум плава со многу бел тен, топло ти го препорачувам карминов А ако си брунета веројатно преубаво ќе ти стојат кармини во беж или њуд нијанса, јас само такви носев кога бев кафеава
Јас сум бринета со среден тен (ниту сирење ниту нигерче ) па си користам бордо кармин или некоја темно розева, со виолетово.