Марун, ова е кармин на MAC. На претходните страници дадовме доста предлози за ваква нијанса на кармин. Погледни ги Golden Rose velvet matt 20 или Seventeen matte 22. Јас ваква слична нијанса добивам и од кармин на Misslyn (не ми е тука и не ми текнува на бројчето), но не е мат. И од стариот добар Golden Rose 70.
Сакам да го пофалам Флормар кармин конкретно боичка p325. Ептен кремаст, што на почетокот не ми се допаѓаше, повеќе сакам хидрантни, ама испадна дека е одличен, ниту се суши, ниту се собираат линии, многу постојан е, јас јадев, пиев и се уште стоеше карминот. и многу ми се допаѓа мирисот. Кошта 250 денари. Барав некој да ми се се во пар со лакот флормар 320 (од темата лакови). Друго, купив Кетрис кармин upside brown 050, прекрасно хидрира, со дискретен сјај, таква природна, на браон, нијанса, повеќе боја месо, многу е пријатен на усните, ама не толку постојан како овој на флормар. Не е темен на усните како се чини на сликата. Мислам дека цената му исто така беше нешто околу 250-260 денари.
Враќајќи се од одмор си го изгубив омилениот Mac Herione, ке си пункам од мака Најдов нешто што приближно ќе ме утеши (така јас си мислам ) Flormar Long Wearing L34. Доста пигментиран трае едно 4-5 саати ако се јаде и пие интезивно. Мат е и има доста кремаста структура. Јас сум задоволна за тие пари е и повеќе од одличен има нијанса, две потемен и тој ќе си го набавам обавезно,никогаш доста
Значи купив деборах кармин месо боја и воопшто не е добар иако гласи за една од подобрите марки. Се совира и се прават линии ма бљјак .. Е сега незнам кој кармин е довар а да најдам слична нијанса мн тешко се наога таква боја. Да не оди на кафеава ниту пак на розе.. Некој предлог
^ Не знам колку ќе ти помогнам, но јас го имам овој од Catrice, нијанса 370 - In a Rosegarden. На мене нема силно розева нијанса, бојата многу ми се допаѓа, баш е потемна и го нема оној розев сјај. Ако имаш можност оди во DM каде што има и тестери, а и многу други нијанси. Да напоменам - не е мат. http://www.catrice.eu/products/lips/lip ... r-370.html Исто така, прочитав пофалби за кармините на Флормар, можеби ќе си најдеш соодветна нијанса таму
Ако некоја случајно ја интересира оваа боја на кармин, не најдов ептен ист ко на сликата но најдов многу сличен од Флормар long wearing бр. L33. Цена 250 ден. за 4,2g. Кремаста структура, ги омекнува усните, не се собира, сјаен финиш, трајност 2 до 3 часа. Кармниов стои многу убаво на девојки со плави очи претпоставувам поради плавиот подтон, а и стои убаво и на бел тен и на потемен тен, се прилагодува некако бојата.