@OneDirection и @russia7 погледнете го карминот на Голден Роуз бр.23, буквално истата боја е, денес го купив
Таман е, и 25-ката ми е сличен на другата нијанса што ја барам, фала ти Еве sanja.burgundy погоре ги постираше мат кармините на GR, 23 мислам дека е таква како што бараш
^ Баш тогаш си купив еден од овие ама сигурно не сум ги забележала, и јас ќе си го купам 23ката сега вака убаво изгледа уште да пробам на мене
Ја има оваа нијанса кај нас? Знам дека ги има карминиве ама баш оваа нијанса мене ми се допаѓа и ако ја имaте видено или користено наликува на оваа на сликава? Нормално, на различни слики различно изгледа ама на оваа слика најмногу ми се допаѓа
Ja има .Најдобро ти самата можеш да пробаш на тестер , дали ќе ти стои или не .Зошто кај секого различно стојат кармините.
Ја има wear berries нијансата, јас си ја купив пред некое време. Ми се допаѓа како ми стои, иако не сум баш некој љубител на ваквите нијанси.
Како таа црвената мат можеш да најдеш на Голден Роуз 23 или Севентин мат 22 а од лилјаковата на Maybelline Brazen Berry ако можеш да ја најдеш На мејбилајн четвртиот по ред seventeen 22
Број на кармин ,не многу темна и не многу светла боја,да не биде мат.Црвена нијанса. Тенот ми е блед,кафеава коса, И да не биде скап .
Која боја на кармин најмногу одговара за бринети/темно плави така, сум пробала разни нијанси но не ми одговараат