@A-j-a мене тој розевиот доста ми личи на мат карминот од ГР број 14. Кај мене на уста скоро исто стои, можно е само минимално потемен да е.
овој кармин каде да го најдам? Во ДМ како да го нема или не ми се гледа доволно... И цената ако ја знаете ??
130 денари е, а на Бит пазар можеш да го најдеш за 110-120. Инаку ги има во продавниците на Голден Роуз во Рамстор, Сити Мол, на Партизанска ...
AURA 901 romance, а и мислам дека од наредна недела на попуст ќе бидат во dm Инаку 220 ден.беше карминот колку што памтам.
На блогот имам пишувано за некои кармини на Голден Росе, 02 од тие матот е преубав за тие што сакаат како Кајли Џенер или како се викаше. http://rosee96.blogspot.com/2014/11/golden-rose-lipsticks-review.html
Не би го пробала, шубе ми е некако, ама гледам по ова туторијаливе се почесто ги прават, Кој сака нека погледне.
И што мислете за ова со правењето дома кармини? Зар не се штетни тие боите, т.е поштетни од обичните кармини што ги ставаме, не дека и во овие што ги купуваме нема хемикалии, ама мене ми изгледа многу интересно ова. Ај некој кој се разбира повеќе во ова, нека даде коментар. П.С Значи ајде ве молам припазете на големината на сликите. Стварно ја правите темата тешка за листање, и не само ова тема туку општо сите теми. Пред да стиснете испрати на мислењето, можете прво на прегледај да видете дали изгледа добро и читко, после толку критики мислам дека веќе е срамота.
Имам пишано за истото, но во друга тема. Мрсните боици се наменети за деца што се во предшколска и школска возраст, а производителите се свесни дека тие не можат да одолеат на грицкање на истите. Затоа и не ги прават со посебни „состојќи“ кои би биле штетни. Kармините и останатите балсами за усни со сигурност не се ништо подобри од кокосовото масло. Од мрсната боица се става само мала трошка (во зависност од тоа колкав интензитет треба да се постигне, се става и повеќе).
И мене ми требаше оваа нијанса, баш ја видов овде сликава и вашите коментари и ја земав 2ката, ама нијансата е многу потемна на мојата уста. Веројатно зависи од природната боја на усните како ќе испадне нијансата. Можеби со 3ката би ја добила оваа нијанса, не знам. Пробав да сликам, ама не можам да ви ја доловам убаво нијансата, може да се каже дека добивам боја како бојата на самиот кармин што и би било логично нели . Инаку прв пат купувам кармин од оваа линија, ми се допаѓа текстурата, не ја суши устата, бојата како што кажав кај мене е интензивна од едно повторување, само имам забелешка на мирисот. Не знам дали и вам така ви мириса, ама мене ми мириса на некој теткински парфем, пример на парфемот што ми е дел на листата парфеми што не можам да ги поднесам
Ја купив и 3ката, презадоволна сум со нијансата, кај мене се добива nude праска нијанса каква што одамна барав. Ќе ми биде супер погодена кога ќе се шминкам со земјени и златни тонови. Меѓутоа уште останува непронајдена оваа боја- сакам да ја имам кога ќе се шминкам со црно, сиво, сребрено итн. Двојката ни приближно не ми испаѓа вака, туку многу потемно, па сега сакам да прашам која нијанса е како оваа? Можеби број 01? Ги гледам сега нијансите на нивната веб страна и навистина не знам.
@sesilija , пробај да го најдеш бр. 14 од Римел кармините од колекцијата на Кејт Мос. Мислам дека тој ќе ти се допадне, мене ми е најубав беж кармин, ист ми е како овој од сликата. И тој од Голден Роуз ми е таков, ама не знам дали влијание има и природната боја на устата? Јас сум многу светла, бледо розеникава во усните и што знам ...
Golden Rose matt бр 23 идентичен е ,си го купив Дали одговара оваа боја на посветол тен,темнокафена коса