Teo se rodi so crni oci,pa mu stqnaat teget I sega mu se sini ili zeleni na mama ke ima ili crni na tato I jas ne veruvam deka plavi ke mu ostanat
симона Велат до 40 дена ако не му се сменат такви остануваат, еве и син ми има баш светло плави и ми велат такви ке му останат. Баш шмекери ке бидат
Јас ова со бојава незнам како иде...Малава се роди со темно плави очи,па и осветлеа малце, па зелени и станаа, па посветло сиви а сега и се темно сиви. Сеуште ми мења а има скоро 7,5 месеци.
И на ќерка ми сеуште не и дефинирана бојата на очите. Кога се роди очите и беа темно сини, модра боја, потоа сиви, темно сиви со плави нијанси, па кафеаво - зеленкасти, сега забележувам дека и во тек на денот може да и се промени бојата. Би требало до деветтиот месец да се дефинира бојата на очите, а можни се промени и до 2-3 години ама само во нијансите.
Mm mi ima kafeni dodeka moite se sareni..desnoto oko mi e plavo a levoto mi e kafeno i edno delce..malo triagolnice e plavo..znaci na levoto dve boi..sega zdravje boze koga ke se rodi nasata peperutka ke vidime kakvi oci ke ima..samo da e zdrava ziva i prava
Еве имаме 9 ипол месеци и очичките плави,исти како на сестрами Да не се фалам ама многу убави плави тегет со бели кристали
Толку и се црни очите, што не се распознава зеницата... Како срна да гледаш! Па и тие трепките ко вештачки, лепотица мамина, пу пу пу!
Koga se rodi i bea teget,potoa pocnaa po malce da se osvetluvaat,pa se isaraa i sega se temno zeleni.Dali ke ostanat takvi ili uste ke mutiraat ke vidime p.s.imame 9 meseci
Па кај нас веќе 5от месец беа онакви какви што му се ...најубави кристално сини мислев ќе менува ама не,а на првото сонце му беа сини до 5 мес а до 8 миот му станаа зелени(како мама :-Р)и такви му останаа
Ја за мене можам да си кажам .. имав ко бебе плавии преееееубавии очи (си ги сакам пак) .. а сега ми се плаво зелени .. секогаш изгледа бојата на очите на бебињата се меѓава
Небо сина боја, скоро 6 месеци сме. Малку потемни му беа кога се роди па пред некој несец осветлеа. Ама се некако мислам дека ќема зелени на мене и мм. Мислам дека до една година менуваат боја очите.