Еве се наближува и првиот роденден а на мојата принцеза очинјата и останаа прекрасна плава боја се надевам дека нема да се променат
Денес правиме 4 месеци, од како прекина да цица му станаа маслинести, дали ќе му останат такви ќе видиме.
И ќерка ми има сини, понекогаш како небо чисто понекогаш какоп длабок океан Спојлер А ни јас ни мм немаме сини. Во семејството има ама вујо ми, чичко му...И светол тен има и косичката се посветле и посветла и станува би рекла на комшијата ама мн личи на мм, ушите исти, имаат и двајцата едно праменче од косата бело што им е како шатирани се Јас не ја дојам веќе ама и давам мајчино во шише а очите и се исти. Од млекото? Да отчекувам дека ќе и се променат понатаму?
Mislam nema vrska doenjeto,bas go spomnaa toa vo soba za doenje. Inaku jas imam plavi oci, brat mi ima, dedo (od strana na mm) a kosiceto ni e plavo svetla. Mm ima svetla kosa a negovata bila kadrava dodeka bil bebe (svekrva ima mnogu kdrava kosa)
i sinceto moe ima takvo pramence i mnogu mi e slatko inace jas pred 1 nedela go prasav dok.za ocinata i toj mi kaza i ako nemame jas i mm plavi oci mozi da e nasledno od baba dedo vujkovci cickovci i ocinata mozi da se takvi do 6 meseci i posle da se smenat
prvata moja cerkicka se rodi so temno kafeni ocina i taka i ostanaa .. sinceto mi se rodi so zeleni kako tatkomu i zeleni mu ostanaa..a drugata moja cerkicka so svetlo plavi imame 4 i pol meseci i uste i se plavi (skoro svetlo plavi) biseri na mama
Син ми има толку неодредена боја на очите. Нешто помеѓу е зелено, кафено, маслинесто, сиво... Инаку јас имам кафенкасто-зелени, а маж ми небесно сини. Двајцата сме со светли очи сега, иако мене порано ми беа потемни, а на маж ми му биле зелени.
Исто и на син ми му се некоја недефинирана боја, и мене ми се менувала нијансата од кога знам, на некое светло му се плави, на некое светло се сиви, а најчесто му се зелени Во било која боја и на било кое светло, левото око му е за нијанса посветло од другото
Нас тек сега почна косиче да ни расте по малку (на 7 месеци). Инаку ме зафркаваат да не сум го бањала бебето во варикина