Сега сме скоро 8 месеци и бојата и стана кафено,зелени.Кога плаче и се скрос ко моите ама кога е на темница и се накај кафено
zarem e mozno posle 1,5 god da se smeni bojata? sin mi ima 13 mes i plavi oci, jas i mm imame kafeavi.
Za kaj drugi deca ne znam moze ke mu ostanat plavi na vaseto dete ama kaj moeto do godina i polovina imade plavi,sega e tri godini i ima kafeni ocinja.Jas imam plavo zeleni s soprugot kafeni.
Ako se bas ona nebesno plavki nema da se smenat, znam takov slucaj so majka i tatko kafeni, a bebeto ima nebo plavi, tie kako sto znam ne se menuvaat
Ние сме два месеци и како секое бебе има темно сини очи. Јас имам кафеави а сопругот зелени. Сигурно ке ја смени бојата само подобро зелени да и се. Не ја сакам кафеавата боја
До шест месеци се менува. Но најчесто ако се роди со темни преминува во кафени, ако не почне бојата да осветлува постепено. До 40 дена ќе имаш некоја претстава какви очи ќе има.
Јас имамзелени, а мм кафеави. Син ми има светло сини, ќерка ми зелени со кафеавко низ нив. Инаку се 6 месеци, се надевам нема да им сменат.
Како бе од сини во кафеави? Мислев неможат да се затемнат толку....мојата е 3 месеци и има изразито светли плави очи, се надевам такви ќе останат
И јас се надевав кај мене сите се со светли очи кај мм темни.Мојот немаше ептен светли ама беа убаво сини.Еве и второво има светло сини ама па не би ме чудело да му сменат. Се надевам ќе задржат сина боја
Малиот ми е со црни очиња, па така и се роди, зеница не се гледа, баш црно окце.. има 3ипол скоро 4 сега и уште се црни. А малава се роди со оние тегет сини очи, после 3м веќе беа кафени, како моите..
Јас имам кафеави, мм зелени. Ќерка ми има небесно сини очиња (и тоа ептен изразено сини). Очињата и се на таткоми и дедо ми. Тие имаат такви.
Сопругот, свекрвами и деверми имаат сини очи, јас и моето семејство кафеави, на синчето му се кафеави а и цело е на мене и на мојата фамилија, нема ни една црта од сопругот, дури и криво ми е е сега има 2 месеци па можи и ќе менува.
Син ми ги има моите црни очи маслинки . Кога се роди му беа сиво плави, за околу 3 мес му потемнеа и останаа такви.