Исто. И кога сакам да ми дојде до израз зеленото користам некои виолетови нијанзи на моливче или сенка.
Баш ваква ми е бојата, да неможеш да одредиш дали се плави или зелени Многу си ги сакам очите, често слушам од други дека ако ме загледале во очи подолго време им делувало страшно, јас само си се смеам
Имам зелени и најмногу си ги сакам. Кога бев мала, девојчињата од улицата ме викаа девојчето со најубавите зелени очи
небесно сини, си ги обожавам. Поготово кога облечам нешто во посветли бои како на пример сино или бело е тогаш ненормално ми се истакнати преубавите очи. Ако имам нешто најубаво на мене и што најмногу го сакам тоа се очите. Како русинка сум. Нема поубаво чувство од она кога дечко ти пред спиење ке ти испрати СМС со текст cuvaj one prelepe oci, te sakam. Ноќе во мракот ми светат ко ангел, дури и дечко ми неколку пати ми вели очите многу ти светат, се наежив. Порано сакав зелени очи, оние зелени како срна, но сфатив дека не ја прават магијата што можат да ја направат сините очи. Лоша особина е тоа што ако имате сини очи треба многу да ги крите од сонцето, оти немате пигмент, не е ни чудо што деновиве толку многу ме болат.