Бојкот против високите цени

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од maaraa96, 21 јануари 2025.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    15.331
    Секое чудо за три дена. Нејсе, за друго дојдов зашто гледам дека никој не спомнува и не знам колку често им е практика?

Ако пазарете некогаш од Кам, знаат да наплатат 30 ден. за торба (дури и ако вие си носите своја); од Жито Леб ако е гужва и плаќате со картичка (од 5 до 10 ден. куцат повеќе доколку имате повеќе производи).

На Cutiepie123, snowqueen, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.351
    :^)
    Треба да почнам да читам и шо пиши на сметката место само да ја однесам кај моите за да скенираат. Немам забележано, а најчесто сум со свои торби.

Жито Маркет не пазарам ама обично дур ми наплаќаат ми стига порака од банка за точната сума која ми е наплатена и така знам дека на други места точно до денар наплаќаат. И се ова е дур ми е редот и дур излегва сметката.

На Cutiepie123, SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.547
    Во кам може да биде една цена на рафт, а да наплатат друга цена и да се вадат со тоа дека не им биле сменети цените. Се чудат како да не искрадат

На Mumoftwo30, SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    15.331
    Да, тоа башка им е. Но секогаш важи цената на рафт.

На Mumoftwo30, SummerGirl и LeNora им се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.222
    Допаѓања:
    57.205
    Навистина? :^) Ова ме натера да ја земам сметката од вчера од КАМ, но нема такво нешто наплатено, или можеби дека со ранец пазарев. :D

Јас па и не секогаш обрнувам внимание на тоа дали се исти цените на рафт и на каса. :whew:

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.945
    Допаѓања:
    130.311
    Зошто да спомнуваме кога ни се нема случено вакво нешто? :D
    Ниту во Кам, ниту во останатите маркети.
    Прв пат читам за ова од тебе.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.677
    Допаѓања:
    38.298
    На мене во Кам не ми наплатиле за торба. А секогаш носам торби. Ама ми се случило да е на рафт една цена, а на каса друга. Откако последниот пат се изгорев, уште пред да излезам од маркетот ги проверувам цените на сметката.

На Adidas888, LeNora и nextredstyle им се допаѓа ова.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.547
    Истото ми се случи и мене баш затоа и пишав. Една цена беше на рафт, а после на сметка беше поскапо. Кога се побунив после ми рекоа не им биле сменети цените на рафт. Затоа треба одма проверека и реакција на лице место.

На nextredstyle и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.677
    Допаѓања:
    38.298
    Да знаеш дека се плаќа цената што е на рафт. Следен пат реагирај. Ако треба закани се со инспекција.

На LeNora, nextredstyle и Adidas888 им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.945
    Допаѓања:
    130.311
    Еве зошто доаѓа до разлики во цените. Ако видите, реагирајте. Кажете им на вработените или пишете им на маркетите на нивните профили на социјалните мрежи со напомена дека ќе пријавите во ДПИ.
    • Неажурирани цени – Работниците можеби не стигнале да ги ажурираат цените на рафтовите откако е направена промена во системот.
    • Попусти или акции – Некои попусти важат само со членска картичка или во одредени часови, па цената на касата може да биде различна од таа на рафтот.
    • Грешка во системот – Понекогаш може да има грешка во компјутерскиот систем кој ги регистрира цените, особено ако е направена промена во последен момент.
    • Рачно поставени цени – Ако цените на рафтовите се менуваат рачно, постои можност работниците да ја заборавиле или доцнат со замената на старите етикети.
    • Различни баркодови – Понекогаш производите изгледаат исто, но имаат различни баркодови (различни грамажи, пакувања или производители), што може да доведе до разлика во цената.
    • Ако се најдете во ваква ситуација, најдобро е да ја пријавите разликата на касиерот или некој од вработените во маркетот. Според законите во многу земји, потрошувачите имаат право да ја добијат стоката по цената што е прикажана на рафтот.

На snowqueen, LeNora и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    15.331
    А зошто да не спомнувам? Замисли се случува и кај останатите? Лошо е да прашам, па зошто е тогаш форумов? Се направи попаметна дека си немала такво искуство?

12. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.945
    Допаѓања:
    130.311
    Не велам дека лажеш, ама...
    Еве зборев и со други на кои им се нема случено вакво нешто и се зачудија. Стварно од тебе прв пат прочотав вакво нешто.
    Познавам и касиерки во Кам. Имам и братучетка која работи во еден. Ми немаат ниту кажано за, ниту направено вакво нешто.
    Не може да ти наплатат за твоја торба, ти можеш да купиш торба од нивните (белата или црвената) и за таква да ти наплатат.
    Значи, се случило нешто. Или некој пред тебе купил од нивните торби, па по грешка ја наплатиле на тебе. Или некоја касиерка поткрадува. Како и да е, пиши им на Кам што се случило.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.677
    Допаѓања:
    38.298
    Може во секој Кам е различно. Јас памтам дека не дозволуваа пазарување со торби. Требаше производите да се ставаат во количка или корпа.

14. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    1.951
    Ова се има случувано во Веро во ГТЦ, колеги од работа приметија.

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.351
    Од количка/корпа па на каса па во ранец/своја или купена торба. Не можи да ми продај со сила торба и да забрани да не користам моја торба, или претходна торба од друго пазарење или во ранец.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    15.331
    Фала ти што сподели.

На SummerGirl и FreeToGo им се допаѓа ова.
  17. Cutiepie123

Cutiepie123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2025
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    51
    И секогаш треба да се чита натписот на цената дали е за тој производ и тој баркод некогаш знаат да се мешаат ливчињата со цени или производи да се измешаат.

На SummerGirl и nextredstyle им се допаѓа ова.