1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брак помеѓу двајца со голема разлика во години

Дискусија во 'Канта' започната од husaric, 25 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Ееее има такви, ама тоа не е баш забављање туку печалба, тоа се обично стари но добро ситуирани чичковци и не верувам дека ги бараат за жени а па и некоја може да се погоди спонзоруша у секој поглед па да стапи во брак со некој таков манијак, не можам да кажам педофил она е полнолетна, гајле му е на него што е 30 години помала, битно он да се испразни на вруќо а плус ќе има млада мајка за неговите деца. :P Значи husaric ако си таква спонзоруша, не брзај ќе најдеш уште такви потенцијални сопрузи што ќе те сакаат, не се заебувај со првиот, шетај, бирај колку ти душа сака.
    Ако веќе правиме филм, нели? И ондак то, шо ми беше зборот кај застанавме....

2. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Ок MacaLove може да те прашам нешто тебе можат во се нешто да те разубедат ако ти си решила нешто да правиш?! Како ке ти кажат така таа бара мислење и секој тука си го кажува своето на пример јас ако цврсто решам нешто тоа го правам а не го менувам за некој што и како ќе каже..!

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Па извини, ако решам да се мажам со 50 годишен, и по толку зборење и трубење, богами ќе се премислам!
    Ај 1 да е грешка, ама 15 души, плус семејство, да ти зборат дека правиш голема грешка во животот... не ќе да сум јас во право!

4. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6

Да но таа вели да во право сте а не вели не не сте таа е свесна на тоа но премногу заслепена тоа ќе го свати дури кога ќе го осети на нејзина кожа а не вака со трубење затоа одвишен е секој збор ОДЛУКАТА Е ВЕЌЕ ДОНЕСЕНА и тоа е тоа..

5. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Со самото тоа што си отворила тема и бараш туѓо размислување и став, очигледно е дека не си толку сигурна дека твоето е најисправното. Свесна си какви се коментарите во однос на целата твоја ситуација а ти едвај чекаш некој да ти рече со среќа нека ти е во љубовта нема граници, е тој совет за тебе е на место а сите други кои искрено ти порачуваат да прекинеш и да пазиш што правиш ми се чини дека ич од ич не ти зафаќаат око, така да џабе си се трудите да ја разубедите си рекла во погоре цитираното дека како и да е одлуката нема да и се промени |(

6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Па ако е одлуката донесена што бара овде на форум да прашува? :^)

7. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6

Па затоа што уште се надева дека има некој што ќе ја поддржи, очигледно е ;)

На femina11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ова не е центар за поддршка,а самата нагласила дека сака совети и ставови.

А ако сака совети како да му мења пелени по 10 години, е тогаш не го погодила местото.

9. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ама сте наивни девојки стварно ме нервирате :devil:.

Секој ама секој може да ве излаже а вие одма сурија со совети :devil:.

Па мислете малку со тоа мозочињата не сте деца :fubar:.

Ќе напише некој купив краставица колку длабоко можам да ја ставам за да останам невина и вие ќе се растурите од совети а тоа некое машко ќе се паѓа од смеење на вашата „памет“.

Приказната шкрипи од сите агли а вие не приметувате, за никаде сте :fubar:.

30 години разлика, две теми отворени во ист ден, брак после 3 месеци познанство, родителите немаат ништо против, средба во Монако, финансии не се проблем АЛООООООООООООООООООООООО мислите малку што ви се сервира пред да реплицирате.

Хах, и јас па викам жените паметни биле, повремено се мислам дека сум во заблуда.

Толку од мене, не се вреѓајте ама наивни сте до КОСКА :D.

На Meggy, girl.23, eutixismena и 4 други им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.825
    Мене на денешново време ништо не ме чуди. И реков, подобро да не е вистина. Ние и така седиме на форумов, и така пишуваме постови, па ако сакала да се позанимава нејзина работа.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Очигледно дечково над мене е во право.Немала баба работа па ќе пишува глупости. Што нема по светов.Само ќе се прекрстам

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Постов ти е како да го пишувала некоја тинејџерка од 15 години, а не возрасна девојка од 26 години.
    Во стил не ги слушам за ништо моите, нити совет да им ислушам, јас шо сакам ќе правам. :emo:
    Човечки е и нормално да ги слушаш мислењата на родителите, не ти мислит тие лоши и знаат повеќе од тебе.
    Па ќерка да имам и ова да ми го направи, ќе ја затворам в соба и да не чуе повеќе за тој старец. А него ќе го пријавам најсериозно. Педофил. |( Па ќе ми биде благодарна понатака.

На eutixismena, mims-89 и RainBow им се допаѓа ова.
  13. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6

Ако сме толку наивни не паѓај толку ниско и не ги читај нашите мислења. И ти паѓаш во овој кош на наивни пошто губиш време на вакви како нас кои се во заблуда ;)

14. husaric

husaric Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    навистина никогаш ништо не ми е забрането и не сум среќна поради тоа ;( напротив понекогаш се чуствувам како воопшто да не им е гајле за мене :( отсекогаш од кога знам за себе се зафатени со работа, секогаш се на страна. сега кога им кажав за ова колку сака нека звучи неверојатно ми кажаа само дека ако тоа е мојот избор тие ќе го почитуваат. не за чабе ве прашав за совет тоа ретко го добивам од моите родители. и ако некој мисли дека се зезам се лажете, за жал. тоа што тој е постар од мене јас не го гледам како минус туку напротив он особоа со која можам да дебатирам на секоја тема, личност која има исти карактер како мене само жал ми е што разликтата е преголема и се надевам дека во идниа тоа нема да претставува пречка која не може да се помине.

15. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6

Ок таа има 21 година и е возрасна личност така да нема ни да ти успее ни да ја затворич ни да ја пријавиш на крајот ништо нема да постигнеш само што ќе ја изгубиш и неа ти ми велиш дека размислувам ко 15 годишна а ти кажуваш некои нови закони за притварање и присилно замолчување?!

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    ^XMan еве јас не искоментирав, но ја следам темата и да ти кажам дека сценариово не е ама воопшто невозможно. Јас лично познавам пар (во брак) кои се приближно на иста разлика во години, а и јасно ми е дека има и повеќе вакви случаи. Искрено мене ова ми е нешто неприродно и ненормално па кој сака нека ме убедува во љубов и чувства и незнам што! А и мислам дека црквата не дозволува вакви бракови па се земаат само во матично, за ова не сум сигурна, мислам дека се над 15-16 години разлика се смета за педофилија. Нека ме исправи некој за информацијата ако не е точна. Не велам дека не се сложувам со тебе за овај случај конкретно, можеби е измислица се, но како и да е постојат вакви бракови и врски и добра е темата за дискутирање.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.748

^ Eпа во иднина ќе биде уште поголема пречка.
    Бидејќи си решена,јас да ти посакам среќа, ќе ти треба што ќе ти треба Ма да,ни тоа не ќе помогне!!!!

18. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Па добро зарем само тој е особа со која можеш да дебатираш за секоја тема. Не гледам причина зошто со некој 2 години постар од тебе не можеш да дебатираш за секоја тема? и да имаш нормална врска.Извина ама според мене ова не е нормална врска.

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.825
    Тебе ти фали татко. Тоа е и повеќе од очигледно, па со него се обидуваш да надоместиш за недостатокот од внимание од твоите родители. Или е чин на бунтовност па сакаш да ги натераш да реагираат. Тоа е, daddy issues.

На Meggy и Daddy.girl им се допаѓа ова.
  20. husaric

husaric Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    потполно си во право ;) инаку не е бил женет претходно, ниту пак има деца

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.