Проблемот не е то мажот ми. Тој целосно се испита. Прочитав некаде по форумов дека лекот со рен и бело вино прилично добро помагал. Што велите да пробам најпрво со леков, па потоа да примам било какви хормонски терапии? Бидејќи некаде е спомнато дека лекот помагал и во стабилизација на хормони.
Здраво сакам да ве прашам дали ви се има случено измегу цуклус да ви тече неколку дена слабо крварење како кафен исцедок?Веке неколку месеци ми се случува ова гинекологот ми рече дека може да е овулација но тоа трае како што знам само еден ден.А кај мене еве веке неколку дена кога повеке кога помалце некогаш дури и како конци крвави и како засушени мрсули (се извинувам на изразов)Па ве молам за ваши искуства.Инаку пап тестот и микробиолошките тестови ми се уредни
Полицистичните јајници влиаат на плодноста,ама треба и психички да си опуштена.И јас имав полицистични јајници не ми идеше на 3-4 месеци(најдолго ми нема дојдено 6 месеци да бев бремена ќе сум го родила тогаш ), а со маж ми не се замарав да останам бремена оти бевме дечко и девојка и викав ако се фати добро(освен тоа не свршуваше нон стоп во мене само 2-3 пати во месецот) и така мина околу 3 години и сега сум трудна.Се викам опушти се психички ама не е толку лесно знам, и мене што не беше кој знае колку до тоа да останам трудна од време на време ќе ме фанеше депресија и викала сум јас никогаш трудна нема да бидам, ќе немам мои деца глупости, оти некои жени ја имаат таа среќа од прв или втор пат да останат бремени Само да ти кажам имам слушнато од многу други со нередовна менструација кои природно останале бремени.Инаку и јас пиев хормонални Јасмин пред 2 години и ги користев цела година ама кога ги прекинав не ми се беше подобрила ситуацијата пак имав нередовна. Затоа не се замарај опушти се па наскоро да не израдуваш со бепче Исто поздрав и за сите девојки кои го имаат овој проблем не се оптоварувајте со плодни денови уживајте во сексот за да се фати мастрафот, па да се допишуваме во труднички муабети
здраво сакам да прашам нешто дали е нормално 4-5 дена да ти касни менструацијата и јас сум сексуално активна ама никако да останам бремена а се проверував ми кажаа се во ред и двјацата се проверивме се в ред незнам што да мислам повеке ја изгубив сета надеж многу се нервирам ве молам кажете ми некое решение има ли некои апчинја за забременуванје што помагат поздрав пишете ми
A што проверивте баш се(прооднодт на јајцеводи хормони фоликулометриа пх вредноста во вагинста и спермата мислам имам читано се проверувала..спермограм спермокултура пап тест и бактериолошки тестови итн)?Инаку апче за забременување ако сето ова е во ред нема а и нема потреба.Ти останува она потешкото за сите кои чекаме бебе опуштисе и немисли на тоа постојано
Еве линкови за проверување на плодни денови: http://www.surecheck.info/en/clogin.php http://tvoebebe.com/kalovul.php
zravo jas sum nova i sakam da me posovetuvate. sakam bebe)) a ne znam tocno plodni denovi dali ako imam sekoj den sex i mi svrsuva vo mene e nesto strasno cucibuci
сигурно дека не е ништо страшно, само така се ретчи спермата , затоа е подобро барем јас колку што знам да не го правите тоа секој ден, нека има пауза од 2-3 дена барем... а за пресметка на плодни денови имаш на почетната страна на фемина, може да си пресметаш, но има многу кои останале бремени во неплодни денови, така да ке биде кога најмалку очекуваш
probav so kalendarot za plodnite denovi no ne mozam da razberam koj mi se plodni ke mozi nekoj da mi pomozi pls
не свакам што точно не разбираш.обично во календарите се обоени со различна боја плодните и неплодните денови и точно е означен можниот почеток на овулацијата. КОристи го календарот за овулација овде што е на фемина и нема да згрешиш.
ако ти доага на 28 ден, плодни денови треба да ти се од 12 до 15 ден од почетокот на менструацијата а овулацијата би требало да настане 13 или 14 ден.. сега мислам дека поголема е веројатноста да останеш бремена пред 16 ден од добивањето на циклусот, отколку после тоа,ама има исклучоци
zdravo sakam da prasam nesto mi zavrsi na 8 i od 9ti probvavme sekoj vtor den za bebe mislam deka e rano za test ama posledno osekam da me boli polovinata i mn brzo se umorvam a denes na gakite imav nesto kako rozevo i eve se uste imam se plasam ve molam da mi kazite so bi mozelo da bidi
ако веке правиме муабет за бременост розевото во бременост значи или имлатација на јајце клетката оплодена или недај бозе ран спонтан а ако нема бременост сеуште можеби е знак за овулацуја значи варијанти има повеке а со еден тест на крв за 1 час би си ги решила дилемите
здраво девојки како сте денес? јас имам едно прашање до сите вас па кој знае нека ми одговори моментално според календарот треба да ми се плодни денови и уште од вчера вечерта чувствувам болка во долниот дел на стомахот, еве и од сабајлево ја чуствувам истата болка не е јака ама ја чуствувам на целиот дел од стомахот во долниот дел, а не само на едната страна. Дали може да станува збор за овулација со оглед да денес ми е 14 ден од циклусот, а имам релативно редовен циклус кој трае 26-28 дена. Ова ми се случува секој месец, ама досега оваа болка ја препишував на некоја настинка, а дури сега уочувам дека може се работи за овулација?
девојки да ве прашам ! имавме со м.. односи 11 12 ден после менструација,ваљда плодни денови беа,сега требе да добијам накај 9-10 ноември ,а овие денови осекам болка во стомакот голема,и подуеност,дали е можно уште од сега да се појавуваат симптоми,и дали е ова некој симптом,или после колку време се јавуваат,се надеваме на бременост!фала