Здраво женски Штотуку вратена од преглед, фолекул од 11мм на лев јајник на 12ти ден од циклус. По некои параметри таму што гледаше докторот рече дека е супер за овој ден таа големина Што мислите, искуство? Со полицистични јајници сум да напоменам. Пиев плуморут нор 8дена и добив по 3 дена, сиофор и спиронолактон. Ми кажа да продолжам да ги допијам сиофорот и спиронолактонот. Во петок ми закажа пак преглед, рече да видиме како ќе расте. Сабота/недела рече да очекувам овулација Јас само имам тапа болка на лева страна, он рече дека не е можно да ја осеќам ама јас навистина чувствувам уште од кога ми заврши
Devojki denes bev na ginekolog da mi odredi den na ovulacija. Posledna menstruacija 29.01. Denes folikul na desen jajnik 10cm na lev mn mn pomal. Mi kaza ovulacija za edna nedela, sto malku mi e cudno. Od 29 januari ovulacija na 16.02?? Sto mislite vie kako se smeta ovulacijata? Inaku imam redoven ciklus sekoj mesec mi doaga na isti datum. Spored mene treba da bide na 12-13, t.e za 3 dena
Овулација е обично на стедина на циклус (не задолжително кај сите). Ако тебе ти доаѓа на ист датум значи добиваш на 31-32 дена, половина е точно колку што предвидел докторот според големината на фоликулот
Нема правила, некогаш е подоцна овулацијата. За синот јас останав на 23-24 ден од циклус (знам сигурно зошто баш за плодните имав интервенција и немавме односи), а сега останав бремена 2-3 дена пред да треба да добијам. На ист датум добивање не може да е на 12 ден овулација, рано е, макар што и за рана овулација нема строги правила.
12 dena posle menstruacija odev jas, taka mi zakaza doktorkata i kazav koga mi bila posledna mensrruacija i taa si presmeta
Мене ми кажа дека имам еден фоликул однос преку еден ден и обавезно да почнам со фолна и кога ќе биде овулација тој ден
Пред да останам за синот имав нередовни циклуси, без овулација најчесто поради висок пролактин. Од ко се среди пролактинот (пиев достинекс), со Кломифен имав овулација 3 месеци на околу 18-20 ден., а јас останав четвртиот месец исто со доцна овулација. После пораѓај еве 6 години имам циклуси на 30 дена некогаш и повеќе, ама сега останав баш пред да треба да добијам, т.е и сега имав доцна овулација. Не е после плодни, туку мене ми се плодните подоцна.
Leleee jas 3-4 dena pred menstruacija mi tekna nApraviv test za ovulacija i mi pokaza dve linii, si vikav sto mu e na testov se sheknal, a znaci mozno e i togas da bidelo offf.. vise srece drugi put mi e situacijava haha
Здраво, денес имам исцедок како за овулација, па ме интересира освен денешниот ден што се смета како плоден, пред овај ден и после овој ден колку денови се сметаат како плодни? Позз
Исцедок можеш да имаш и цела недела. Исто толку се и плодни денови, па таа недела преку еден ден да имаш односи е доволно. Не е морално да се има баш на денот кога е овулацијата. А ако сакаш да видиш точно кога ти е овулацијата земи си тестови.
Да да јасно ми е тоа, зборот ми беше дека освен денес како плоден ден, наредните неколку дена се сметаат како плодни а исто така и претходните неколку дена пред исцедокот.
Дали денот по завршување на менструацијата е неплоден? Имав нередовен циклус и ми се стабилизира во последниве 4 месеци.