Мислам дека не е возможно,ама само мислам... И на крај драго девојче,ако твојот партнер е несвесен,биди ти свесна малку,не си дозволувај секс без заштита,не само поради несакана бременост туку и од преносливи болести,размисли малку следниот пат пред да направиш нешто,ваљда несакаш свесно да си го упропастиш животот на 19 години...
Нема правила во оваа работа, и ако многу викаат дека неможиш да останиш бремена за време на менструација, мојата најдобра другарка така остана...додека јас досега неколку пати сум имала и не сум
сакам да забременам ама никако веке 4-5 пати свршува во мене ама никако да останам бремена денеска на 13 март ми дојде менструација може ли да ми кажете кога се ми плодните денови :
Имајте односи штом ќе ти заврши преку една вечер, кај мене така се фати, па ми беше здосадило да мислам кога ми се плодни денови!
Немој многу да му ја мислиш.Еве јас сум жив пример.И јас се обидував со маж ми подолго време да останам трудна и веќе помислив дека нема да останам се опуштив и кога најмалку очекував останав трудна и родив машко дете
Вака: Кога имате редовен менструален циклус и си знаете со сигурност дека плодните денови ви се околу 14-от ден,ако не и токму тој ден,и тогаш се случи партнерот да сврши во тебе,дали со сигурност тогаш се останува бремена?Има ли и случаеви кога во плодни денови не се забременува?Ве молам да ми кажете ако имате искуство или некое знаење за ова.
^Се е идивидуално и зависи од самиот организам на жената. Еве јас на пример, со првото дете забременив кога не ми беа плодни деновите, а со второто броев и плодни, и вагинална температура и ми беа потребни скоро 9 месеци за да забременам. Мој совет е да не се потпирате на плодни/неплодни денови. Водете љубов со памет во глава, ако не сакате да останете бремени.
ништо нее е сигурно јас имам редовна менструација и секој месец имавме односи преку ден со свршување та дури на 4от месец сум останала бремена така да кај кој како можи ако не сакаш од прва да ти фати а кога си во исчекување малку ќе се помачиш
Дали има шанси да сум бремена, немав имано сексуални односи околу година и половина, имав пред 2 недели и требаше да добијам токму пред 2 дена, претходно имав нормален период сега ми доцни малку, и загрижена сум. Дали има шанси да ми се пореметил периодот бидејќи немам имано сексуални односи многу одамна? Инаку односите беа со кондом, партнерот тврди дека не евакулираше во мене, и дека само еднаш почнал само за секунда и веднаш го извадил, а кондомите проверивме дека не се пукнати. И?
Чим партнерот не ејакулирал во тебе-нема шанси да останеш бремена + кондом сте користеле. Јас камо да не бев алергична на латексот, ќе си користев и мирна главата а не сега се трескам кога ќе ми дојде, како,што... Најбитно пред се за да забремениш е тој да сврши целосно во тебе ! Поздравчее
последната менструација ми забрши пред 8 дена.. траеше 3 дена и не беше многу обилна... сега градите повторно почнуваат да ме болат како пред менструација.. не разбирам зошто,што се случува ?
Најверојатно си була во период на овулација, некој жени кога овулираат имаат болни, натечени гради, болки во јајниците и др пропратни симптоми.
Здраво баш сакав да прашам бидејќи кога ми се плодните денови ме болат јајниците и тоа веќе неколку пати го приметувам. Нормално ли е тоа?
Да, нормално е, и мене ми се случува тоа кога ми се плодните денови, ама најчесто ме боли само едниот јајник.
здраво јас нова сум на форумов и сакам да прашам нешто? Бремена сум во 6 недела и имав мало прокрвавување и на гинеколог ми дадоа ДАБРОСТОН да ги пијам.дали мозе нешто да се деси со плодот засто читав да дабростонот дека е за прокрвавување и за спонтани абортуси .ве молам некој нека ми каже нешто засто многу ми е страв дали да ги продолзам да ги пијам или не фала ви многу позз
Здраво на сите и јас сум меѓу поновите и помладите на форумов и би сакала да замолам за совет дали некој би можел да ми каже дали постои било каква можност за бременост бидејќи не сум сеуште скината дечко ми сврши надвор се изми и потоа само преку гаќи поминуваше низ гениталиите(можеби имало сперма на нив а не сме приметиле тоа ме плаши) ,притоа сум во плодните денови и немаше кондом иии уште нешто што ме мачи дали доколку со прсти на кои има барем малку сперма ме допира и задоволува може да бидне било што ви благодарам однапред позз