Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост и плодни денови

Дискусија во 'Бременост' започната од macence23, 7 април 2010.

1. professoressa

professoressa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    106
    Сакам да кажам дека ми касни веќе 2 дена и дека многу сум збунета и уплашена.Во принцип никогас не ми касни,не се ни сеќавам да ми се има такво нешто случено.Ме болат градите на допир и ми се појавиле 2 бубуљици на лицето...друго ништо не чувствувам...А само што почнав да вежбам пред една недела и внимавам на исхраната затоа што сакав да ослабам 4-5 килца...сега незнам што да правам...смеам ли да вежбам ? во брак сум, мм сака претерано да имаме бебе,јас ги сакам децата најмногу на светот ама некако не сум решена да речам да 100 % сакам да имам СЕГА бебе.....Незнам дали и на другите им се случуба ова ама и да сум незнам дали би се израдувала најмногу на светот, баш како што треба.... :worried: Совет ???

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Прво да те прашам дали мажот ти свршил во тебе? Ако свршил, тогаш шансите да си бремена се големи. Веќе ти касни два дена, што значи дека и сега да направиш тест, ќе ти покаже точен резултат.

3. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Има шанси да ти е заради вежбањето, лани на мене ми закасни месец дена заради вежбање, па цело време си мислев трудна сум, а не бев.

4. professoressa

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    106
    Да, сврши во мене 2 пати , ама незнам јас што се занесувам и зошто вака се чувствувам...Не беше на сила свршуванјето ама ај...незнам што ми е...ум немам во главава...а кажете ми дали тестовите за бременост исклучиво се вршат со утринска мокрача ?
    :wasntme:

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не мора да е со утринска мокрача. Ако си бремена ќе покаже во било кое време од денот. Но сепак најмногу се препорачува со првата. :)

6. professoressa

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    106
    Фала ви за одговорите...тогаш да одам јас по тест а ??? а чувствава бре луѓе, лелееее....ко замаена сум, назнам што сакам.... :drunk: :drunk: :drunk:

7. professoressa

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    106
    Направив тест и ми покажа дека не сум бремена, меѓутоа не беше со утринска мокрача...незнам што да мислам, сеуште ми е чудно што ми касни...ама другата недела фино лепо на гинеколог па ке видиме што е како е, ако има бебе ке си го растиме ако нема ке си ослабам некое килце па ке имам фора за бебе натаму да се дебелам... ;)

На StefiNikola му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Здраво на сите сакам да ве прашам дали е можно плодните денови да ми бидат веднаш после менструација?јас тогаш си ја забележувам таа лигава слуз само ми е розеникава од што сум имала менстр.вајда. се извинувам што поставувам усто прашање на две места ама пошто не ми одговори никој си реков можеби тука некој је го прочита што и мал слично искуство.поздрав

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ден-два пред денот на овулација се јавува прозирна, растеглива течност.Ако е розеникава не е таа таа течност, туку веројатно од менструацијата.

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Фала на одговорот ама јас знам дека плодниот исцедок може да биде и розеникав од што пукначл фоликулот тоа ми го ина кажано гинеколог. Само сакав да прашам дали некој забременил тие денови набрзо после менстр.оти ние со мм ср обидуваме за бебе.поздрав и сепак фала што одговори. Јас ке се обидам веке да не следам толку плодни ли се или не за да се опуштам малку оти и тоа влијае и тоа како.

12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Секако дека може. Мене плодните денови ми започнуваат 2 дена по завршување на циклусот.

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ако е розеникаво, тогаш не е е таа течност пред овулација, туку е ден на овулација.Ако сум грешка нека не ме поправи некој :)

14. hrizantema007

hrizantema007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    плодни денови

ве молам кажете ми како да го пресметам плодните денови..минатиот месец ми заврши мензисот на 01.11.2011...кои ми се плодни денови,,и како с епресметуваат?ве молам

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577
    плодни денови

hrizantema007 гледам и тука си пишала.. значи бременост може да настане и во плодни и неплодни денови. Јас да ти кажам искрено дека моја другарка остана трудна кога мислеше дека и е неплоден ден. А јас немам појма зашто не очекував дека ке останам трудна толку брзо :D

16. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Еве ти пресметај си
    http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8

17. Francesska

Francesska Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Вака, во 7-ма недела од бременоста сум и ми се појави густ вагинален исцедок одпрво со бела а сеге е веке со зеленикава боја немам приметено промени во миризбата но ме чешка внатрешно. го прашав докторот но ми кажа да не смејам да користам ништо. Ако има некој совет ве молам кажете оти сум исплашена да не влијае на плодот.

18. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Штом има зеленикава боја мора да провериш што е,можно е да е некоја бактерја,која треба на време да ја откриеш и излечиш. Така да, земи брисеви.

19. dan4eto

dan4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки...
    менструацијата ми заврши на 17,а на 20 имавме односи со дечкото и не се чувавме....Можно ли е да сум бремена??? Кога да направам тест????

20. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Чим не сте се чувале можно е да си бремена..За тест мора да поминат најмалку 2 недели од последниот однос,така да рачунај си.. Поздравче :)