Сакам да кажам дека ми касни веќе 2 дена и дека многу сум збунета и уплашена.Во принцип никогас не ми касни,не се ни сеќавам да ми се има такво нешто случено.Ме болат градите на допир и ми се појавиле 2 бубуљици на лицето...друго ништо не чувствувам...А само што почнав да вежбам пред една недела и внимавам на исхраната затоа што сакав да ослабам 4-5 килца...сега незнам што да правам...смеам ли да вежбам ? во брак сум, мм сака претерано да имаме бебе,јас ги сакам децата најмногу на светот ама некако не сум решена да речам да 100 % сакам да имам СЕГА бебе.....Незнам дали и на другите им се случуба ова ама и да сум незнам дали би се израдувала најмногу на светот, баш како што треба.... Совет ???
Прво да те прашам дали мажот ти свршил во тебе? Ако свршил, тогаш шансите да си бремена се големи. Веќе ти касни два дена, што значи дека и сега да направиш тест, ќе ти покаже точен резултат.
Има шанси да ти е заради вежбањето, лани на мене ми закасни месец дена заради вежбање, па цело време си мислев трудна сум, а не бев.
Да, сврши во мене 2 пати , ама незнам јас што се занесувам и зошто вака се чувствувам...Не беше на сила свршуванјето ама ај...незнам што ми е...ум немам во главава...а кажете ми дали тестовите за бременост исклучиво се вршат со утринска мокрача ?
Не мора да е со утринска мокрача. Ако си бремена ќе покаже во било кое време од денот. Но сепак најмногу се препорачува со првата.
Фала ви за одговорите...тогаш да одам јас по тест а ??? а чувствава бре луѓе, лелееее....ко замаена сум, назнам што сакам....
Направив тест и ми покажа дека не сум бремена, меѓутоа не беше со утринска мокрача...незнам што да мислам, сеуште ми е чудно што ми касни...ама другата недела фино лепо на гинеколог па ке видиме што е како е, ако има бебе ке си го растиме ако нема ке си ослабам некое килце па ке имам фора за бебе натаму да се дебелам...
Здраво на сите сакам да ве прашам дали е можно плодните денови да ми бидат веднаш после менструација?јас тогаш си ја забележувам таа лигава слуз само ми е розеникава од што сум имала менстр.вајда. се извинувам што поставувам усто прашање на две места ама пошто не ми одговори никој си реков можеби тука некој је го прочита што и мал слично искуство.поздрав
Ден-два пред денот на овулација се јавува прозирна, растеглива течност.Ако е розеникава не е таа таа течност, туку веројатно од менструацијата.
Фала на одговорот ама јас знам дека плодниот исцедок може да биде и розеникав од што пукначл фоликулот тоа ми го ина кажано гинеколог. Само сакав да прашам дали некој забременил тие денови набрзо после менстр.оти ние со мм ср обидуваме за бебе.поздрав и сепак фала што одговори. Јас ке се обидам веке да не следам толку плодни ли се или не за да се опуштам малку оти и тоа влијае и тоа како.
Ако е розеникаво, тогаш не е е таа течност пред овулација, туку е ден на овулација.Ако сум грешка нека не ме поправи некој
плодни денови ве молам кажете ми како да го пресметам плодните денови..минатиот месец ми заврши мензисот на 01.11.2011...кои ми се плодни денови,,и како с епресметуваат?ве молам
плодни денови hrizantema007 гледам и тука си пишала.. значи бременост може да настане и во плодни и неплодни денови. Јас да ти кажам искрено дека моја другарка остана трудна кога мислеше дека и е неплоден ден. А јас немам појма зашто не очекував дека ке останам трудна толку брзо
Вака, во 7-ма недела од бременоста сум и ми се појави густ вагинален исцедок одпрво со бела а сеге е веке со зеленикава боја немам приметено промени во миризбата но ме чешка внатрешно. го прашав докторот но ми кажа да не смејам да користам ништо. Ако има некој совет ве молам кажете оти сум исплашена да не влијае на плодот.
Штом има зеленикава боја мора да провериш што е,можно е да е некоја бактерја,која треба на време да ја откриеш и излечиш. Така да, земи брисеви.
здраво девојки... менструацијата ми заврши на 17,а на 20 имавме односи со дечкото и не се чувавме....Можно ли е да сум бремена??? Кога да направам тест????
Чим не сте се чувале можно е да си бремена..За тест мора да поминат најмалку 2 недели од последниот однос,така да рачунај си.. Поздравче