Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост кај малолетници

Дискусија во 'Бременост' започната од Хидроциклин, 29 март 2019.

1. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Нешто помеѓу убиство и абортус. Ќе му најдат име.

2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Чекај, што кога знае?:|

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Абортус е кога знае девојчето дека ѝ е абортирано.

Компликација е кога не знае девојчето дека ѝ е убиен плодот со лекови или инјекција а тоа го знае само докторот и родителите.

Зашто ако сака да го роди, а има 14, и ѝ го абортираат против нејзина волја, може сфашта да си направи после.

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Едвај чекаме да смислиш име на уште една машка измишљотина за контролирање на женското тело.
    Дали ќе може во таа твоја измислена реалност и на машко да се прави вазектомија без да знае?

На Nigredo Odor, sj *O*, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Па многу нормално дека не смее некој на сила да изврши абортус без согласност од бремената, кривично би требало да одговара.
    Ама не знам каква врска има ова со темава. :?:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Демек ќе и речат ти се искомплицира состојбата, го изгуби бебето а тие всушност и направиле абортус.
    Па да мисли дека судбина и било да не го роди и да не чувствува вина за извршеното ,,убиство". :tmi:

На sj *O*, Harper, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Да имам еден ден власт, само еден..
    Би донела закон за вазектомија на сите мажи кои бегаат од одговорност при бременост на другата страна.
    Па оградувајте се после ако смеете, како до сега.

На sj *O*, JollyGirl, Harper и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.442
    Какви опции за каква ампутација имаат? Сигурен си? Кои доктори? Менгеле? Ампутација се користи за раце или нозе, прсти ,а немаат баш "опции" се знае што е вијабилно што не, крвоток мора да започне за да преживее дел од тело , нервен импулс и не баш, и ако се докаже дека "имале опција" т.е. сецнале што не е вишок обично наебуваат оти е чудовишно. Лекарска грешка е слаб збор.

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.205
    Допаѓања:
    125.429
    Кога ми дојде првата менструација,се исплашив малку,но ја прашав мајка ми за тоа и таа ми објасни што е тоа.
    Потоа таа постепено ми објаснуваше за сексуални односи.
    Потоа таа и татко ми секоја година ми повторуваа да не се впуштам во сексуални односи пред 18,па и пред 20 години.
    Тоа што со 18 години стануваш полнолетна не значи дека стануваш и спремна за таков однос и родителство,најважно треба да ти е образованието,а за тоа другото има време.И телото и паметот треба да ти се подготвени.
    И послушна сум.
    Еве,за неколку дена ќе полнам 24 години.Се уште немам дечко,а кога ќе имам,нема да брзам и ќе му го кажам тоа.
    Ако некогаш имам деца,истото ќе ги советувам.
    Малолетниците не се ни психички,ни физички спремни да бидат родители.
    Не пазеле,ама и нивните родители се криви затоа што не ги советувале правилно.
    Девојчето не треба да крие од родителите,мора да им каже.
    Во ваква ситуација,абортусот е добро решение.

На marchi-cool, cresa-jagoda, Orthophill и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Постот на @LiliBoz е баш на место.
    Кога на 15 знае да крева нозе би требало и да знае да се заштити. И тоа крцкалчето исто што бега.

Вакви случаеви се случуваат од неразговарање на родителите со децата за секс. Да им се зборело немало вака да испадне.
    Совет? Немам.

На sj *O*, Alisa22, Black girl и 4 други им се допаѓа ова.
  11. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.347
    @Хидроциклин види , знам во каква состојба е другарка ти ( ни не е важно дали е за другарка , за сестра или за тебе ) бидејќи кога останав бремена , јас имав само 17 години . Знам дека е преплашена , шокирана и збунета . Капак на се , дечкото не зборува со неа ( кај мене беше сосем друга ситуација , дечкото прифати да биде татко на 18 ) . Таа мора да им каже на нејзините родители , секако не апансас да ги стегне срце , ќе ги седне и ќе им објасни со убаво - направив грешка , бремена сум , совет барам од вас што понатаму . Следен чекор , да дознае колку недели е бремена . Јас бев 8 недели , имаше и срцева акција , и имав само една недела да одлучам што понатаму . Но , имав поддршка од семејството на дечкото и од него , моите беа шокирани но подоцна добив поддршка и од нив . Родив со полни 18 . Ако се одлучи за абортус , мора да добие согласност од нејзините . Ако одлучи да роди , пак ќе и треба согласност од родителите ( мене не ми требаше бидејќи до породување наполнив 18 ) .
    За жал , моите родители менуваа бакнување кога имаше на Тв , да не зборувам за секс сцени . Јас се едуцирав нешто од интернет . Сепак , поубаво е да седнеш и да разговараш со детето , да слезеш на негова возраст , да се поставиш како постар/а брат/сестра и да го упатиш во тие " води " . Не е само викање по него .

Сега што се случи се девојчето ?

На sj *O*, WildMk и tetoviranta им се допаѓа ова.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Офф беее... :( Абе ојте на школо? :^) на 15 години веќе знаете како се прават деца ама треба да знаете и како да се заштитите |( |( ..... Двете работи се учат по биологија:!:... Мајка му стара, јас во 2002 добив циклус, немав ни интернет ни бутур, мајка ми ми објасни се што е и како е, на 10 години тоа, не станав некој фрик ако знаев како се прават деца и како треба да се избегне бременост ... Не е криво детето криви се родителите :@ што се срамат да објаснат, шо немаат никаква комуникација со децата за оваа тема, 21 век, век на технолошки бум во светот, кај нас уште е срамота да се разговара за секс, контрацепција и забременување :headbang: .... Јас на 27 омажена, очекував бременост, па кога потврдив се исплашив, не камоли на 15 :tmi: ... Со лесно нека е, шо и да се случи.... А то шанкурето шо избегало треба татко му да го подфати малку за врат и да му објасни дека тоа не е во ред..... Ако девојката одлучи да го роди и му се погоди ќерка, убаво ќе му е еден ден да му дојде и да му каже : бремена сум, амаа дечкото, дим да ме њама, замина. .. :envy:

На CrazyGirl15, sj *O*, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.601
    Допаѓања:
    35.088
    Кога ваков простотилук ќе прочитам од некој млад кој би требало прогресивно да размислува, јасно ми е дека уште долги години ќе тонеме во малогрѓанштинава :^)

На sj *O*, candy.cane, JollyGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.386
    Ај Мувата ишни си ја пред да почнеш да вреѓаш.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    A ti znaes nesto drugo da kazes osven prostotiluk I malogragjanshtina? Ili tolku ti e recnikot? Ne si ti vinovna.

На Alisa22 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.614
    Допаѓања:
    39.727
    Де намали малку со гледање на филмови. Како може да абортира против нејзина воља? Како може да и го убијат плодот со лекови или инекции без да знае таа? Не знам во кој филм живееш друже

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.302
    Допаѓања:
    285.296
    Ако ќерка ми затрудне на 15 сигурно нема да и речам чим нозе креваше така ти е сега. Таков разговор е потврда зошто воопшто дошло до таа ситуација.

На naturally, sj *O*, candy.cane и 26 други им се допаѓа ова.
  18. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Тогаш нека го роди и мангупот за некој месец како што открив ќе наполнел 18, ќе си плаќа алиментација.

Абе што се замарам, што сакаат нека прават.

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Во таков кај што тој би радо робинка да има, па кога затрудни тој да одлучи што со бебето што го носи. Во таков кај што мислењето на жената нема да биде битно, кај што ќе биде на ниво на домашно животно сметана, само за тоа што може да понуди, за друго не е битно.
    Ако девојката сака да го роди, треба да го абортира ако "мангупот" така решил?

На sj *O* и forumce им се допаѓа ова.
  20. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.601
    Допаѓања:
    35.088
    @Black girl и @LiliBoz
    Од приложеново се гледа кој ја има мувата на капата и кој каков речник има.
    Ќе ја прекинам “дискусијава” тука бидејќи не сакам да се надмудрувам со вас, оти така би се спуштила многу ниско ;)

позз

На sj *O*, candy.cane, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.