Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост кај малолетници

Дискусија во 'Бременост' започната од Хидроциклин, 29 март 2019.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.614
    Допаѓања:
    39.727
    Значи не е возможно да абортира ако таа не сака. Такви сценарија со "тајни" абортуси не постојат. Колку што знам таблетите за абортус кај нас се нелегални.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.048
    Допаѓања:
    21.686
    Леле леле филмовииии...
    Едукација под 0, алармантно е веќе.
    Ова заб е, па ај ќе ја прелажеме, ќе кажеме само вода ќе прснеме, оно цел заб надвор.. смешки..
    Баш сакам да го прочитам другиот дел од сценариото, односно како би се извел абортусот без нејзино знаење? Односно како ќе ја убедат да го испие фамозното абортус апче?
    И не, и 50години да има фраерот ако не го признае детето како свое нема да плаќа алиментација.
    Него има такви феаеришта што мислат дека забременувањето е проблем само на жената.

Се смеам.. ќе си испие апче, и готово ќе се реши проблемот, па здравје догодина пак и така у круг.

На sj *O*, Harper, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.386
    Ти веќе се спушти со тоа што си дозволуваш да кажеш кој е прост а кој не е. Подолу од тоа нема. И во лп ти кажав. Комплекси лечење овде не. Дома тоа.

Јас не го реков тоа со нозете ама нема ни да се правам дека ми е ок на 15 год на секс да мислат. Некои на таа возраст уште циклус немаат добиено. Ама еве на ана ако и е во ред за да не биде она проста како мене може нејзините од 8 да ги учи со кама сутра книга...

Последна измена од модератор: 1 април 2019
    На Snowflake97, Black girl и fana им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.302
    Допаѓања:
    285.296
    Како што сфатив @An-na се залага за советување, едукација, разговор и пред се поддршка. Посебно, доколку дојде до таков момент, дека не е во ред да им се вели девојчињата дека така им требало штом нозе кревале. Малку, море многу, емпатија треба кон тие девојчиња.

Забораваме дека на 15 год. се деца. Дека ние сме возрасните.

На sj *O*, candy.cane, NarCis@ и 11 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.386
    Може се залага ама не знае да каже. Пре би да вреѓа, но позната е по тоа.
    И јас сум за едукација и ќерка ми ако ми дојде на 15 бремена верувам дека јас ќе се осеќам виновна. Но реално еве женско сум. Памтам што мислев на 15, имав и врснички. Ние дечко не знаевме што е а не па секс. Али ете јас проста сум. Затоа не сум знаела.

6. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.302
    Допаѓања:
    285.296
    Не те нарече проста. Осудата кон едно дете во таква незавидна положба ја нарече проста.
    Да не одиме оф топик, подобро расчистете си по пп.
    Сексот на 15 не е од денес, постоел од секогаш, и бременост на 15 може да се случи на било која од нашите ќерки.
    Сите се залагаме за советување, едукација, разговор и би било убаво и во оние ситуации кога стварно настанува непланирана бременост да бидеме столбот на кој нашите деца моќе да се потпрат.
    Без бркање, тепање или фрази со кои им даваме до знаење дека се препуштени сами на себе.

На sj *O*, candy.cane, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Да. Просто, ниско и безобразно е да речеш за 15 годишни деца 'После ебење нема каење '.
    И туѓите се деца, исто како и твоите. Исто како кога хипотетички, ќерка ти, би дошла дома трудна на тие години, нема да и ја речеш реченицата од погоре, исто не треба да го правиш и на други.
    Ниско.

На sj *O*, Amellie13, Stark и 5 други им се допаѓа ова.
  8. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Ќе признае ќе признае. И оро ќе заигра! Баба лаже днк тест не лаже.

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И што? После по твојот новосмислен закон има право да ја киднапира, да ја убие и неа и него и никому ништо.

10. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    1. Тоа дека сакам робинка го има во твојата глава. Целата замислена непочит од машко кон женско ја има само го твоите мисли;
    2. Ако девојката сака да го роди, нека го роди. За сѐ има решение и ќе се снајдат се надевам, со родителска помош. И тоа со "мангупи=ѓубриња" го има во твојата глава. Сведоци сме сите кај сѐ се пикаат тинејџери по темници, дај ти се молам. Ти се молам прекини да ги ставаш сите во иста корпа!

Абе ти си жива смеа жими баба ми :D имаш енергија над ниво.

11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.302
    Допаѓања:
    285.296
    Ве замолувам да се престане со оф топици и лични преписки кои немаат врска со темата.

На sj *O*, candy.cane, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Само во моите мисли? Ти си тој што вчера рече дека машкото немало никаква вина за тоа што девојката е трудна и требало да му се овозможи на некој начин да го абортира бебето без таа да знае.

13. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Тоа за предизвикан спонтан абортус може да е одлука донесена помеѓу докторите и нејзините родители. Друга ми беше поентата, ги навредуваш особините на машките на секој можен начин, ало, згрешиле. И таа и тој, тинејџери и неуки. А и по 30 год да имале...дај запри со таа селекција веќе.

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Таа фантазијата со предизвикан спонтан абортус што ја имаш е превземање контрола над женското тело, и е крајно гадна и понижувачка. Како сакаш добро мислење да имам за мозок што успеал тоа да го смисли? За тебе што е жената, машина со која можеш како ти сакаш?

На sj *O* и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  15. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    1. Таа фантазијата може да се нарече абортус. Што ако сите сакаат а девојчето не сака аборт на плодот? Вика ќе го родам бе што. И го раѓа. Што потоа? Повторно грешиш, никој не кажа дека женското е машина или е во сопственост на машкото, ниту индиректно. Само една од многуте опции е тоа, не мора да значи дека мора баш тоа да се превземе.

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Нејзина матка - нејзин избор друже. Ако решила да го роди, поарно да го роди отколку на сила да и се одземе таа шанса. Психичките последици од тој твој замислен абортус врз неа кој ќе и ги превземе? Доста измислуваш начини за контрола на женското тело. Гадно е и вознемирувачки.
    Да де, не рече директно туку индиректно.

На sj *O*, CameliaMiller и Nausicaa им се допаѓа ова.
  17. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Добро, нека го роди. Нека е здраво и живо, што да кажам друго. Јас би ја поддржал нејзe, еве ти ме предомисли.

18. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.147
    Чекај не разбирам, ако другите сакаат да го абортира а девојчето не сака ондак со сила да го абортира? Што збориш бре се читаш?

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Таа фантазија се вика убиство. Не знам дали постојат воопшто постојат забележани случаи ама верувам дека е казниво. Знаеш ли дека ако убиеш бремена жена, одговараш за убиство за двајца?

И единствено битно е што сака бремената жена, тоа е таа фамозна телесна автономоја. Ако сака ќе роди, ако сака ќе абортира и таа одлука смее да ја донесе таа и само таа.

На JollyGirl, Amellie13, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Се прашувам, го раѓа на 16 години, имбецилот ја остава, што потоа? Што со живот, образование, развој?