Epa super togash. Napravete si bebe stom e taka. Shto prasuvash za mislenje i sto ke kazel narod. Ti sigurno si znaes kolku si podgotvena za takov cekor.
Тогаш нека ви е со среќа. @Sanjichka007 Од човек до човек има разлика. Многи зависи под кои услови ќе студира откако ќе роди. Да седнеш и да учиш, зборувам за учење како што доликува, треба време и некој да го чува тоа дете, за друго не зборувам. Кога веќе имам бебе не би ја делела љубовта и грижата со факултетските обврски.
Pa i plus da zavrsi medicinski fakultet kade sto ima ucenje po celi nokji treba dadilka da ti go cuva deteto.
So otvoranje na sostven salon za manikir pedikir depilacija.. vraboteni i neizmerna potkrepa od roditelite
1. Од каде си? (кој град, населба, село). Информацијава ми треба за да ја разберам твојата околина и начинот на кој ти гледаш кон неа. 2. Лично ти, зошто сакаш толку брзо да влезеш во брак? Те прашувам бидејќи има некои девојки кои од љубомора да не ги остави дечкото, се решаваат да го врзат со брак и бебе. Дали можеби и тебе ти прелетале такви мисли? Биди искрена, форум е ова, анонимни сме.
Za medicina moze i ke ti poveruvav da nemav rodnina sto zavrsi. Taa ne mozese glava da krene od ucenje po celi nokji, a koga specijalizirase rodi i togas zena i go cuvase deteto. Moze i vas ve cuvala nekoja dadilka, ne znam.
Па и не. Во тоа време, кога мајката на @Sanjichka007 студирала, немало седење на компјутер (онака за здивнување демек) и немало 654 програми на ТВ (за релакс демек). Денес божем на одмарање, трошиме многу време со техникиве. Ете доказ е дека со правилно распоредено време, се може. Верувам дека и бабите помагале.
Не чуваа бабите. И за огромната помош сите сме им вечно благодарни. Мајка ми жртвувала искачанки и слични ствари за навечер да учи. Како и да е, поентата ми беше дека и со дете можеш да завршиш факултет ако сакаш. Ко шо пишав погоре можеби на девојчево па факултет не му е желба туку да се оствари како мајка.
NE e bitno od koj grad tochno od zapadna makedonija sum, Smetam deka mozhe da uzhivam i vo brak so lichnolsta sho ja sakam, ne su ljubomorna i ne e za da go zadrzham
Devojce, koi iskacanki koga vekje ve rodila. . Zar ke misli sekoja vecer da izleguva so dve deca?? Izvini no tvojov muabet ne mi drzi voda. Da ne pocnala majka ti da studira, pa otkazala?
Што знам.. Од една страна како многу стабилна личност се претставуваш, а од друга ...не баш, бидејќи тајминг за мајчинство не постои (секако зборуваме за полнолетни особи). Или сакаш и одиш во реализација или не си дорасната и прашуваш на форум.
@Black girl и јас ти потврдувам со пример од пријатели. Познат стоматолог во Скопјево, на средина на факс остана трудна со првото, го заврши, а на специјализација второто остана. Она и маж и си знаеа како. Без дадилки. Башка што се фативте за тоа сега или ова штпо работи сега. Боже ме сачувај. Имајте секогаш во предвид дека со добра организација, план и со вистински луѓе до тебе се се успева! Ама пусти фб и домаќински муабети... Или афтерворк.. Девојко, не знам што мислиш и каква намера имаш, ама деца цел живот ќе чуваш. Убаво е да си млада мајка, повише нерви и енергија имаш сигурно за разлика од на 35+. Мада што дете како дете си има посебни обврски и тертипи. Ако сте решени сите и ако имате услови и сте подкрепени финансиски не гледам причина зошто да не. А од ова што спомнаа фати книга место бебе коса ми се крева. Ко демек на 30 не можеш да фатиш...