Оди како треба, зашто ради реда. Така ти самата се залажуваш дека правиш трансфер. И јас исто бев за трансфер, имавме два ембриона, маж ми ги уништи, а знаеше што мислам. Затоа, направи го правилно па тогаш ќе видиш дали било за тебе или не.
Секако дека се е индивидуално, јас имам супер искуство. Лесна и уредна четврта бременост. Се породив некоја недела пред 40тиот роденден.
46 год, втора бременост и прелесно ја поминувам. Многу полесно од првата, ептен сум опуштена, се движам, одам на работа, патувам надвор од МК. Породувањето ќе ми биде со царски, бидејќи и првото ми беше царски, ќе одиме и сега така.
Зависи. Ако имаш редовен циклус, овулации, може и да има шанси. Иако, реално, плодноста опаѓа значително после 42та година. Треба да направиш основни анализи на хормони, ехо на 2-3 ден од циклус да се види дали имаш антрални фоликули, во каква состојба се јајниците, матката.....
Според статистикиве можно е,но многу ретко.Најдобро да се испитаат хормони и други параметри,па да се види.
Колку што се сеќавам, вториот и/или третиот ден се најтешки. Тогаш е најдобро да имаш близок до тебе да ти помага за станување. Но, за 7 до 10 дена си ко нова.
Многу ми е жал,ти ја знам маката.Никој не може да не разбере.Во темава се,освен темата.Прво дете над 40.Сигурно не се мисли ако претходно имаш деца,се мисли дете над 40.Над 40 плодноста се намалува на месечно а не на годишно ниво.Оваа статистика е нашиот живот и е многу сериозна вистина и тема.Кој има јајце клетка на 45 за прво дете?Има ли таква надеж?Која е веројатноста да спаднам во нив?Докторите веднаш штом ќе осетат дека им ја намалуваме статистиката го вртат лицето до непрепознатливост. Во огромен дел,ако не и сите над 40 на ивф не верувам дека излегуваат со дете од своја јајце клетка.Ама комерцијалните надувани статистики и приказните за успех се друга работа. А ние сме протерани во ќош да не се гледаме,наивно од мене што мислев дека барем еден ме сметал за човек а јас сум била само бројка.