Бременост после абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од loli674, 26 јануари 2010.

1. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Ништо не мораш ако не сакаш,во 5ти месец да абортираш здраво право бебе Бог да чува (facepalm)(facepalm).Во врска со прашањето незнам колку е нормално да се прави абортус во 5ти месец.(lalala)(lalala)

На Meckicja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Sekoj sam si znae zatoa zasto go e napravil ama veke 5mesec toa veke ne e embrion tuku bebe ako ne si imala uslovi da go gledas daj go na nekoj sto saka a nemoze da ima dec a jas ne te osuduvam ama ne te ni opravduvam zatoa nesto

3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne e toa bas taka ednostavna odluka i ne e ubavo da osuduvame.
    No vo 5mesec nikoj nema pravo na takvo nesto plus e nezakonski osven ako ne e zagrozen zivotot ili ako bebeto ima nekoj problem
    Ima mnogu decinja koj cekaat da bidat posvoeni no i mnogu roditeli koj so godini se macat da dobijat edno od tie decinja.
    No kaj nas e kriva drzavata sto ne dava deca tuku gi osuduva da se macat po domovite i nikogas da ne osetat roditelska ljubov .

Последна измена: 9 август 2016
    На Mishela, t-sweet и kjukli им се допаѓа ова.
  4. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Jas ne osuduvam nikogo a veruvaj i abortusot ne e lesna odluka ama taka barem ke mu dade zivot

5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne te citirav za osuduvanjeto za bremenost .. tuku za decinjata za posvojuvanje.,kolku e zalna i nivnata sudbina i na roditelite sto cekaat so godini dete
    Jas ne sum za pravo i zdravo dete da se abortira vo 5mesec i se cudam koj doktor se nafatil na takov zafat .
    Izgleda mali se kaznite pa ne se plasat ..

Последна измена: 9 август 2016
  6. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Za zal taka e mnogu god se ceka za posvojuvanje decata ne gi davat oti tie tamu sto rabotele vo domot za deca bez roditeli zatoa toa e zalnoto

7. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Во вторникот ми правеа киретажа плодот во 7 недела имаше срцева после во 09 немаше (а таман пишав во другана група прво тромесечие) :(
    Е сега прашањето ми е ако може некој да сподели искуство што по киретажата во смисла на повторно останување бремена... Ако има искуства ( се надевам и молам што помалку да нр има во иднина) читав на интернет али сакам и некој од вас да ми каже...
    Поздрав женички :*

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    39.946
    Жалам за загубата. Околу 6 месеци се чека за наредна бременост. Консултирај се со матичниот сепак.

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Навистина жалам и сочувствувам за болката поминав и јас..мене ми беше извршена киретажа на 26ти декември..исплачи си се не штеди на солзи ќе ти олесни времето лечи се да знаеш.. после тоа јас правев пап, микробиолошки и хпв типизација...мене ми излезе дека имам ешерихија па ја лечев со антибиотик..сега ја излечив па правев испитувања torch за кламидика, рубеола и сл. Исто правев и испитувања на афа, ана, д-димери и лупус на трансфузиологија..бебе сеуште нема се надевам наскоро ќе бидне..следнп се спремам за хсг да правам..ти посакувам се најдобро ако имаш прашања слободно пиши ми лп. Поздрав

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    :hug::hug::hug:
    Жалам за твоето искуство :(
    Минав низ истото.
    Прво мора да направиш пап и брисеви.
    Ако има наод, терапија.
    Кога имап уредни брисеви, почни фолна киселина. Претежно препорачуваат нова бременост бар после 6 месеци од киретажата.
    Изгледа вечност гледано од денес, знам, но не се, ќе видиш.
    Не се оптеретувај само, биди опуштена!
    Ќе биде се во ред мила :hug:

На eli25 и Independiente им се допаѓа ова.
  11. Wonderfulx

Wonderfulx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    Колкави се шансите после абортус да останеш неполодна ?

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    327.503
    Спонтан или намерен?

После спонатниот поминаа 6 месеци и останав трудна уште три пати.Имав две успешни и една неуспешна бременост

На mal.ecka и eli25 им се допаѓа ова.
  13. Milla Jovich

Milla Jovich Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Zdravo

Vo Vtornikot mi pravea vakum aspiracija vo Sistina, bev vo 7ma nedela i zaradi zdrastveni I licni pricini se odluciv na toj cekor. Intervencijata pominala vo najdobar red momentalno pijam antibiotici i kapki protiv krvarenje i za zacvrstuvanje na matkata. Krvarenje imav samo na denot na intervencijata sega nemam ni krvarenja ni bolki. Bidejki se pominalo najdobro za vreme na intervencijata i sega sum dobro, dali bi imala problemi so zacnuvanje ponataka? Mnogu sum ispanicena

14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Јас имав спонтан и мораше киретажа. После недела дена правев бета хцг преку крв за да се исклучи вонматерична и за брзо правев пап тест и брисови. Ти препорачвам да си направиш вакви испитувања и пред наредна планирана бременост да земаш фолна неколку месеци
    :hug:

На Milla Jovich му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milla Jovich

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Fala ti. Samo mi e bitno da mozam da si imam decinja ponataka. Znam deka so vakumot rizikot za potesko zacnuvanje vo idnina e sveden na minimum, baska i rana bremenost bese :(

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Било - поминало, не мисли на тоа сега веќе. Само анализите со време направи си ги и продолжи понатаму. Да дополнам, ова ми се случи пред 10 години. Мислата - што ако нешто сум оштетена од 'чистењето', што ако не можам да забременам, дан имам спонтан пак и сл. ме уништија и ми влијаеја негативно па две цели години не успевав да забременам. Тие две години и психа и тело ми опаднаа, на крај со хормони забременав едвај... Кога родив, се опуштив и после уште две зачнавме 'од прва'. Сега имам три здрави прави дечиња. Во иднина кога ќе си спремна ќе бидеш мамичка и ти мила. И други ќе ти речат - чим еднаш си забременала ќе забремениш пак. А интервенцијата остави ја во минатото. Верувај, мора само напред да гледаш
    :hug:

На Анимал, mal.ecka, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Milla Jovich

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Znam deka psihata mozhe da bide I najgolemiot neprijatel. Milo mi e za tebe neka ti se zivi i zdravi decinja se nadevam deka i jas ke se oporavam psihicki so tek na vremeto i ranata kje mi zazdravi :(

На Анимал и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    :hug::hug::hug:

На Milla Jovich му/ѝ се допаѓа ова.
  19. xhon kenedi

xhon kenedi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Devojki mnogu sum vo stres se plasam ;( na 28 mart kiritaza imav spontan na 11 nedela i od togas ne dobiv nikako ajde cekam ke dobijam denes ajde utre ama use nisto nema ima li sansa da sum bremena pak ama se cuvavme kako e mozno veruvajte se plasam da odam na lekar ;(:sweat:

20. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Тест за бременост ќе ти ги реши сите дилеми, иако мислам дека хормонски ти е.