zatoa sto bev prinudena da go napravam so decko mi pak probavme pred nekoj den mozno li e sega da ostanam pak bremena
И мене ми е нејасно ова. Ако си абортирала од медициснки односно здраствени причини, тогаш подобро направи испитувања, па после одлучи се за бременост.
moite doma mi kaza da abortiram ama bi sakala da znam dali od prethodniot pat moze da se fati da ostanam bremena pak sakam
^ По две здрави прави родени деца,моја познајничка поради финансиски причини го абортираше 3тото дете.После некое време пак остана бремена,и тоа со близначиња.И поради финансиски причини,пак абортираше. Спојлер Не алудирам на ништо.Сакам само да кажам,дека сите што имаат абортирано од било каква причина,да имаат надеж за повторно забременување. Инаку може случкава да ви е чудна(и мене ми е)..
Мене(а претпоставувам и на останатите) не ми е јасно зашо воопшто си абортирала,кога сега пак сакаш да си бремена? Спомена дека родителите биле против,а веќе не се?
ако те принудиле пред 2 месеци, зошто си сигурна дека нема пак да те примораат да абортираш, и + 6 месеци не се препорачува да останиш бремена по абортус!
по ова ти само 4 недели си се пазела (демек) и одма после тоа си се удрила на раб за бебе абре оди бегај нетуку се др. на форумов болна работа хеј
Ако си абортирала пред 2 месеца, не верувам дека мислењето на твоите многу се сменило до сега. А и здраствено не смееш да забременуваш сега, може да биде лошо и за тебе и за детето.
пред да почниш да размислуваш за бебе мој совет ти је да си собериш и неколку информации пример ..како се воспитува дете,колку внимание треба да му посветис на едно дете и т.н..да не испадни после морав да го дадам во дом или на посвојување или како горе што си пишала мојте родители ме натераа.... на 20 год