Бременост после царски рез

Discussion in 'Бременост' started by kasijana05, Mar 4, 2019.

1. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Во Гак и во Чаир не се носи облека, може влажни и влошки се носат ама спавача и облека за бебе на пример, не. Инаку со царски секоја визита ја проверуваат влошката за да се види крварењето, така што пак ќе кажам дека пижами не би биле практични, бар за мене

АнеАце and Makedonka007 like this.
  2. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Фала ти мила за добронамерниот совет, ама не сум од Скопје. Кај нас им велат спавача или пижами на трудниците да си носат. Само за во мојот случај си прашав што е подобро.

Autumn_ likes this.
  3. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Ете не знаев дека може да е толку различно од болница до болница, како и да одлучиш со лесно!

Makedonka007 likes this.
  4. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Секакви има. Фала ти мила.

Autumn_ likes this.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Цимерката со мене што беше иста година родени, јас и таа 89та, мене прв пораѓај царски, неа 4врт царски (fingers) ова Битола на болница, докторите одвај се нафатија да ја породат, сакаа Скопје да ја пратат (ама изгледа пари му дадоа) и ја направија царски и при тоа и ги подврзаа јајниците за да не раѓа повеќе :)

Makedonka007 likes this.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

така е. Јас ко се породив пред 6 год.имаше една жена каде тоа и беше четврт пораѓај со царски и и ги врзаа јајниците зашто не смееше никаква бременост повеќе ни природно ни со царски а мажот скрена кога чу дека и четвртото дете е женско и се закани дека ќе раѓа додека не роди машко. Хаос беше.

lackygirl, Autumn_ and Makedonka007 like this.
  7. ifv

ifv Истакнат член

Бременост после царски рез и ивф која била првата? Искуство некоја? После колку време? (Машки фактор)

8. Baby boo

Baby boo Истакнат член

И мене ме интересира, после ивф, царски пораѓај, кога може следна бременост???

9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Инф нема врска дека си.
    После царски една година минимум пауза па после планирање на следна бременост.
    Не дека не останувале трудни до една година ама ризични се водат.

ifv and Baby boo like this.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Мене ми рече по 6 месеци.

ifv and Baby boo like this.
  11. lovely12

lovely12 Популарен член

Ubavo e da pominat najmalku 6m za matkata da se vrati vo normala i se ostanato. Ama jas imam prijatelka sto zabremeni i na 3m po carski rez i vtoroto go rodi na ista data sl godina. E sega kolku e pokratok periodot e porizicna bremenosta, zatoa ako e slucajno aj ako ne barem nekoj mesec pocekajte da ne si pravite glavobolki bespotrebno:sun:

ifv likes this.
  12. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Дали ако останам бремена после 6 месеци од царски можам да одам на работа или морам патолошка бременост? Со оглед на тоа дека работам физичка работа во која 8ч стојам на нозе. Иакуство некоја?

13. Lady95

Lady95 Истакнат член

Mislam deka ke ti ja vodat kako patoloshka bremenosta

14. Starlič

Starlič Популарен член

Дали има некоја што се породила после 6месеци со царски и повторно е бремена? Дали познавате некој. Како завршиле тие бремености, дали се било во ред?

babyboy1 likes this.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Ќе ти пишат и овде, но побарај на Женски домаќински муабети, побарај мислења имаа пишано мајки што се породиле за брзо. Имаше доста такви примери.
    Со лесно:hug:

Starlič likes this.
  16. Starlič

Starlič Популарен член

Тие само мајтап гледаат. Не сум член веќе 2 години и не ми се влегува во групата. Фала ти.

17. flower30

flower30 Форумски идол

Да, знам дека има такви. Мислев да напишеш на лупата, да пребараш мислења без да поставуваш прашање.
    Ако не, овде веројатно ќе добиеш одговори. Поздрав

Starlič likes this.
  18. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Јас сум бремена после 9 месеци. Разлика ке ми бидат 18 месеци.
    Прво ке видат плодот каде е поставен. Доколку е под резот од матката нема да има проблем гледаат да не биде ептен блиску до резот за да не настане проблем односно да не се отвори резот внатрешно затоа што не е поминат подолг период.
    До сега немам никаков проблем а сум 7ми месец

Маумац, Martka, Autumn_ and 2 others like this.
  19. Kaetana

Kaetana Популарен член

Има за честитање? :)

Многу од македонските групи не следам, но сум член на германска група за мајки кои сакаат вагинално да се породат после царски рез (значи сите во групата се трудници кои претходното дете го родиле со царски) и можам да ти кажам дека меѓу нив има многу кои останале набрзо бремени и имале позитивен исход. Дури и природно се породиле успешно.

Starlič likes this.
  20. Starlič

Starlič Популарен член

Има душо.. ама уплашена сум до бесвест... Само едно знам, дека не сакам да абортирам,иако несакајќи се случи. Гинекологот ме советува дека е многу брзо, и за да не дојде до пукање на матката најдобро е абортус, ризично е матката да не се распука.. Мене срце ми се ќине.. Не сакам... А ми се врти во глава што ако се случи тоа после 5,6месец и го изгубам бебето... Не можам.. Се мислам дали да закажам преглед во Чаир, кај Исмаил или Ремедика и Систина,за друго мислење... Поточно таму да ја продолжам бременоста... Ќерка ми нон стоп ми е во раце а не смеам ништо тешко да дигам поради внатрешните рани.. Па кроиме планови кој да дојде да ни помага, или да најдеме некоја жена или девојче да биде со мене.. Паднав у депресија, и плачам цело време.. Може непланирано беше.. ама не ми се пушта тек така оваа душа што ја носам во мене.. А се израдував на двете цртички исто како првиот пат, добро малце бев во шок, ама ми се стопли срцето.. Леле ти се исповедав, те замарам со мои проблеми..