Во Гак и во Чаир не се носи облека, може влажни и влошки се носат ама спавача и облека за бебе на пример, не. Инаку со царски секоја визита ја проверуваат влошката за да се види крварењето, така што пак ќе кажам дека пижами не би биле практични, бар за мене
Фала ти мила за добронамерниот совет, ама не сум од Скопје. Кај нас им велат спавача или пижами на трудниците да си носат. Само за во мојот случај си прашав што е подобро.
Цимерката со мене што беше иста година родени, јас и таа 89та, мене прв пораѓај царски, неа 4врт царски ова Битола на болница, докторите одвај се нафатија да ја породат, сакаа Скопје да ја пратат (ама изгледа пари му дадоа) и ја направија царски и при тоа и ги подврзаа јајниците за да не раѓа повеќе
така е. Јас ко се породив пред 6 год.имаше една жена каде тоа и беше четврт пораѓај со царски и и ги врзаа јајниците зашто не смееше никаква бременост повеќе ни природно ни со царски а мажот скрена кога чу дека и четвртото дете е женско и се закани дека ќе раѓа додека не роди машко. Хаос беше.
Бременост после царски рез и ивф која била првата? Искуство некоја? После колку време? (Машки фактор)
Инф нема врска дека си. После царски една година минимум пауза па после планирање на следна бременост. Не дека не останувале трудни до една година ама ризични се водат.
Ubavo e da pominat najmalku 6m za matkata da se vrati vo normala i se ostanato. Ama jas imam prijatelka sto zabremeni i na 3m po carski rez i vtoroto go rodi na ista data sl godina. E sega kolku e pokratok periodot e porizicna bremenosta, zatoa ako e slucajno aj ako ne barem nekoj mesec pocekajte da ne si pravite glavobolki bespotrebno
Дали ако останам бремена после 6 месеци од царски можам да одам на работа или морам патолошка бременост? Со оглед на тоа дека работам физичка работа во која 8ч стојам на нозе. Иакуство некоја?
Дали има некоја што се породила после 6месеци со царски и повторно е бремена? Дали познавате некој. Како завршиле тие бремености, дали се било во ред?
Ќе ти пишат и овде, но побарај на Женски домаќински муабети, побарај мислења имаа пишано мајки што се породиле за брзо. Имаше доста такви примери. Со лесно
Да, знам дека има такви. Мислев да напишеш на лупата, да пребараш мислења без да поставуваш прашање. Ако не, овде веројатно ќе добиеш одговори. Поздрав
Јас сум бремена после 9 месеци. Разлика ке ми бидат 18 месеци. Прво ке видат плодот каде е поставен. Доколку е под резот од матката нема да има проблем гледаат да не биде ептен блиску до резот за да не настане проблем односно да не се отвори резот внатрешно затоа што не е поминат подолг период. До сега немам никаков проблем а сум 7ми месец
Има за честитање? Многу од македонските групи не следам, но сум член на германска група за мајки кои сакаат вагинално да се породат после царски рез (значи сите во групата се трудници кои претходното дете го родиле со царски) и можам да ти кажам дека меѓу нив има многу кои останале набрзо бремени и имале позитивен исход. Дури и природно се породиле успешно.
Има душо.. ама уплашена сум до бесвест... Само едно знам, дека не сакам да абортирам,иако несакајќи се случи. Гинекологот ме советува дека е многу брзо, и за да не дојде до пукање на матката најдобро е абортус, ризично е матката да не се распука.. Мене срце ми се ќине.. Не сакам... А ми се врти во глава што ако се случи тоа после 5,6месец и го изгубам бебето... Не можам.. Се мислам дали да закажам преглед во Чаир, кај Исмаил или Ремедика и Систина,за друго мислење... Поточно таму да ја продолжам бременоста... Ќерка ми нон стоп ми е во раце а не смеам ништо тешко да дигам поради внатрешните рани.. Па кроиме планови кој да дојде да ни помага, или да најдеме некоја жена или девојче да биде со мене.. Паднав у депресија, и плачам цело време.. Може непланирано беше.. ама не ми се пушта тек така оваа душа што ја носам во мене.. А се израдував на двете цртички исто како првиот пат, добро малце бев во шок, ама ми се стопли срцето.. Леле ти се исповедав, те замарам со мои проблеми..