Јас се пораѓав кај Гордана и на ехо кога ме гледаше после пораѓај само ми рече ајде сега второ побрзо, не ми кажа да чекам ни месец ни два. Гордана со сигурност ќе те прифати да ти ја следи бременоста во Систина благодарение на нејзе добив дете што предходно имав многу лошо искуство со матичниот и ГАК.
Мене првото бебенце ми почина ден по породување, со царски. Ми викаа година барем да чекам, матичната ми рече 6 месеци, јас останав бремена по само 5 месеци, ни се брзаше да ја ублажиме раната на срце. Успешно и лесно ми помина втората бременост. Како што пишала членката погоре зависи каде ќе се вгнезди плодот, да не е блиску раната на матката. Јас имав среќа, сè помина во најдобар ред. Во 24 недела за прв пат се запознав со Д-р Гордана Петровска од Систина, ми рече дека сум побрзала, но ме разбира зошто, виде каде е вгнезден плодот и рече дека ќе биде добро. Таму се породив и многу сум задоволна од неа.
Побарај второ мислење, со редовно следење, доколку се чуваш не креваш тешко ќе можеш да го износиш, и на мене мојот гинеколог ми го кажа истото иако јас после 7 месеци останав бремена. Моја препорака е да побараш 2ро мислење и секако одлуката е твоја, ти треба да си спремна на промената што те очекува.
па и абортусот е ризик на толку време. 4-5 месеци уште тазе рана тие планираат да гребат матка. Познавам жена која после прв царски за 13 месеци се породи со втор царски. Неќеше да чуе за абортус. Само си сака редовно следење. Полека малку не избрзувајте со одлуки
Здраво, ми доцни циклусот 16 дена, правев 3 теста и само на едниот имаше втора бледа линија. Бета хцг од крв е негативен. Јас ги имам сите симптоми на рана бременост. Што мислите? Дали на некоја и се случило негативен бета хцг а сепак труднА?