Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост пресудна за брак

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly4, 23 август 2014.

1. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    677
    Па реално не ни прмногу млада за вакво однесување 24години има.Ова како некој од 16 17 години звучи.Уште не почнати размислуваат ако имале проблем.И да имаат не дај боже за се има решение.Ај така да не живееме утре можи ќе умреме кој знај.Се преку ред

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    2.923
    Ма овие сегашниве деца во ова време на 24 години години воопшто не се зрели ни за секс, ни за брак ни за дете.

На Anyshka, Biljarkata и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.651
    Допаѓања:
    79.493
    Те читам во теми за бременост и гинеколошки проблеми, можеби страв ти е дека нема да можеш да забремениш па брзаш да пробаш и да го елиминираш тој проблем?
    Постојано те читам за ситуации кои ти се стресни, после ова нешто друго ќе ти дојде стресно и ете ти пак проблем, најпрво поработи на себе, бебе е сериозна одлука.

На Anyshka, Biljarkata, Larea и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Така е имаш право, затоа што многу сум видела како немаат деца или немаат проблем па пак немаат едноставно не се фаќа и ете страв ме фаќа како се ближи времето, па размислувам да не имам можеби некој проблем ама нели до дека не се проба неможе да се знае до сега ми нема кажано докторката дека имам проблем за забременување. Еднаш бев на приватно и таму ка прашав таа од ехото чисто дали можам да имам деца рече можеш имаше и излив дека се случила овулација, само се зачуди дека млада сум а ја прашувам такво нешто е сега ќе видиме имав редовно циклус сега нешто ми се поремети и знам дека е од стрес оти ми каснеше ама се надевам пак ќе се врати како што ми беше. И дека нема да е тоа пречка за бременост затоа што и со ептен нередовни се забременувале.. инаку баш ме погоди во што ми е стравот.. уште кога наполнив 20 сакав да бидам мајка ама тогаш немав со кој па се надевам сега ќе биди а и да не биди со помош на лекарства и сл ќе биди.. Ама ете нели стравот работи оти се ближи времето а претходно кога сето тоа беше далеку не сум размислувала и да имам стравови

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.481
    Девојче ај уживај у животот, стравови чуда, значи јас 15 год имав секс не останав бремена, кога поскавме одма се фати, ако треба да биде ќе биде, зошто се оптеретуваш толку, мислам дека имаш некоја траума штом вака пред бременсот испитуваш еден куп теми и агли за проблемо со бременост, нема потреба.
    Како што читам ти имаш сосема друг проблем со дечко ти, бебе според мене најмалку ти треба во целата ситуација. Размисли.

На Трагедијаупмм, senza.parole, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.486
    Допаѓања:
    12.564
    Што убаво е вака младите кога си сакаат деца, си прават деца.. Место немаат каде да живеат, ама деца ќе прават оти им е време..

На WhiteCat33, senza.parole, _adi_5 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Па сега има кука ама се уште не е се средено, спална нема ама ке биди и спратот доле, кога ќе почнеме со дете може и ќе биде готово ама неверувам.. и сега што да правам кога така рече ама не рече дека ако не биде дете нема да ме земе, секако рече ќе се земеме ова е така пробно бидејќи не значи дека одма ќе се фати, јас да е до мене не сакав ни секс пред брак да имам ама така испадна оти ми рече секако ќе се земеме е сега ако ме излажал негово си е, јас му кажав и пред две години кога почнавме со односи дека дека со тој што ќе имам прв пат мора да ме ожени или во спротивно да немаме секс ако не е сигурен,не можам после со друг скината ама рече сигурен бил а ако ме излажал немам јас тука сила да делувам

8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.486
    Допаѓања:
    12.564
    Ако не го среди сега спратот и нема спална, што би се сменило за 9 месеци од сега?
    Да не нема пари да го среди, што работи типот, да не лежи по цел ден?

На senza.parole, Anyshka, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    677
    И ти поверува?Ах бе девојче,па мажите се на спремни за да го добијаат тоа.И нормално дека можиш и со друг,тој што те сака и почитува и да не ти е прв ќе те прифати.Па ретко е скоро и не постојат невини на 24години

На Трагедијаупмм, Annath, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Знам ама тоа беше мој став тогаш имав 22 години и ретко и на 22 невини да има ама јас бев, и цела година одевме а немавме односи ете ме чекаше кога ќе сум спремна и сега поради тоа помислив може навистина нема да ме остави дека и ми вети тогаш па сега ќе видиме дали ме излажал или не...

11. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    11.729
    Какво заостанато размислување од 24 годишна девојка, леле не можам. :drunk:

На naturally, butterfly6223, Трагедијаупмм и 25 други им се допаѓа ова.
  12. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    677
    Искрено јас би чекала првин прстен па потоа би пробувала за бебе.Ти си во предност имаш 24 години и доволно време за се.Дечкоти има 33 не дека се многу ама таман за женење.Биди малку попаметна

На Трагедијаупмм, Biljarkata и Milickaa555 им се допаѓа ова.
  13. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Не само спална и кујна све треба, ама тоа заедно кујната работи ама не знам зошто е толку чекал па енос сега се да прави тоа негово си е.. како и да е сигурно е знаел дека ке се жени и дека треба да се среди ама ете чекал до последниот момент што се вика може пари да собере и така

14. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.839
    Девојко во кој век живееш?!
    Премногу заостанати мислења имаш.

На senza.parole, Feniksgirl, Anyshka и 7 други им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.481
    Извини, ама ви голема заблуда си. Мислењава ти се многу незрели, јас би ти рекла прво да се преиспиташ дали си ти доволно зрела да чуваш дете. Цело време велиш тој рече, тој вака, тој онака, тој сака, тој, тој, тој. Каде си ти во приказнава, ти што сакаш, какви амбиции имаш, како го замислуваш животот со дете?
    Дали работите, кој ќе обезбеди се за детето? Дали сте доволно сигурни дека можете да се справите со тоа? Зошто прво не е се земете? Што му е поентата да пробал сакал, божем тоа така пробно.Пак ќе кажам, размисли. Многу треба да размислиш, здрава нога во тен клаваш. Колку време сте заедно?

На butterfly6223, Annath, LiquidLuna и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.939
    Допаѓања:
    179.507
    Вас ви се измешале лончињата.
    Ако сте запнале да се земете со првиот, тогаш барем земете се , деца после се прават. Ова прво деца да пробаме па да се земеме нигде го нема, ни у стар век ни и нов. Значи калабалак скроз (facepalm)

На Трагедијаупмм, Nausicaa, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  17. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    11.729
    Ова некоја нова ера. :lol:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.939
    Допаѓања:
    179.507
    Глупости. Ако живееш како баба ми и дедо ми, пред сто години, ќе си се земете, ќе си бидете први, па ако даде господ деца арно, ако не, што е тоа е. И ќе си го трпиш, и ќе те трпи, и нема да гледа по други жени. Ова на ништо не личи скроз.

На Трагедијаупмм, Nausicaa и Anyshka им се допаѓа ова.
  19. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Od mislenjata shto gi prochitav pogore, imam samo da dodadam: omg :o
    Omg za odnesuvanjeto i precepcijata na dechkoto i omg za zaostanatite mislenja i rechnik (skinata) na chlenkata.

На Luna91, senza.parole, Purpleheart и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    25.015
    Прв пробан,прв земен:rofl:
    0 едукација,0 зрелост,0 средства,0 можности,ама да се земеле со првиот морало. И дете да се имало,да не зборат комшиите де.

Греота е за децата во вакви незрели средини.
    Има многу како девојкава,за жал.

На Трагедијаупмм, smooch, senza.parole и 10 други им се допаѓа ова.