Ne bese genetska anomalija. Blagodaram na spodelenoto. Vo sekoj slucaj so terapija se kje bide vo red, ne e nesto strasno ?
Не е поврзано со тоа што ти се случила. Аномалиите се случуваат доколку имаш системски лупус или ана. Ана го третираат плодот како страно тело и го напаѓаат. Лекот за ова е декортин но доколку имаш ана треба барем 6 месеци да се во мирување па после наредна бременост да се обидувате и во текот на процесот доколку се покачат го даваат декортинот. Али ова ти се низа испитувања и трчкарања за тоа тебе што ти се случило.
Јас ги правев на трасфузија и плус на реума. Можеш и таму и таму. Само на реума погчедни ги резултатите дали имаш негде ѕвездичка, тоа значи дека за таа ставка не се изработени резултати.
Надвор од темата, ама поврзано со резултатите, симни си ја апликацијата Мое здравје (ќе биде прикачено твоето медицинско досие). И јас чекав резултати од нуклеарна, случајно проверив ден пред денот што ми кажаа дека ќе бидат готови и беа прикачени.
Јас имам позитивна Ана, родив 3 деца без аномалии, со третото примав плакенил таблети, тие спречуваат антителата да ја поминат плацентата до бебето.Декортин никогаш не ми препишаа за ана, само плакенил.
Моја грешка, плакенил треба да се прима во право си. Но сепак ана го напаѓа телото и го гледа како страно тело најчесто бубрези и бели дробови. Можеби кај тебе не било многу покачено, но луѓето што имаат покачено во поголем процент знаат да направат оштетувања на плодот. Затоа и се бара пациентот барем 6 месеци во мирување да ги стави антителата.
Плакенилот доста помага ама сепак ревматологот го препишува. Дај боже се да и е во ред да не се матка по институцииве.
Moram so latinski deka od rabota na sluzebn lap top.Plakenil piev i jas zaradi pokaceni vrednosti na AFA.Cela bremenost go piev i nemav nikakov problem .Prepisan od Refmatolog sekako.
Девојки здраво, Сакав да ми испитаат beta 2 glikoprotein igg i beta 2 glikoprotein igm. Reziltatite gi dobiv so skreening AFA, ne mi gi pisuva ovie dve . Dali e toa istoto ?
Kaj mene ne se vaka odvoeni, samo posuva skreening AFA i vrednost pod edno. Znaci da baram na imunologija da proveram. Revmatolog isto kje mi dade upat za tamu ?
. Jas vaka go imam rezultatot. Skreening AFA. Na revmatologija me pratija na transfuziologija i neznam tamu ima nema neznae. I na kraj se konsultiraa nesto. I gledam na izvestajot ova . A jas barav beta 2 glikoprteing igg i igm posebno. I plus sto ne se razbiram.