Јас кога испитував мутации на трансфузиологија исто овие ги пишуваше. По втор абортус отидов на имунологија за антитела, се детално од антитела што има да се испита и ете го резултатот, го виде сама. За имунологија упат ми даде матичен општ и на него пишуваше само "молам преглед", лаборантите таму ме прашаа дали сакам туто комплето, на што секско се согласив, веќе кога испитувам нели. Така што, земи упат од општ матичен за на имунологија и таму ќе им кажеш дека сакаш АФА да испиташ со ИГМ и ИГГ
И јас на трансфузиологија ги испитував овие со упат од ревматолог, испитав афа и незнам кои други беа плус лупус антикоагулант сите ми беа негативни.После со резултатот си бев пак ја ревматологот.
Ти го најдов мислењето случајно, дали знаеш колку се сега Плакенил? Во Србија ми рекоа околу 3000 динари за 60 таблети, ова е доста поевтино што си пишала.
3.9 eur за 30 таблети, само тешко се наоѓаат и бараат рецептво Србија има некоја замена за плакенил не се исти. Ги имало во Турција и биле исто ефтини.
Не ни побараа рецепт, се јавивме да ни ги чуваат. Така рече, 60 таблети значи за околу 25 евра. Не ми е јасно зашто толку поскапо. Баш и во Грција ќе купам кога ќе одам да ги споредам.
Жени помагајте имам покачени ана а добив позитивен тест денес нрможам да се смирам в3 читам дека доаѓа до смрт на бебе незнам што да правам . Докторката само нивестим ми даде. Неможам да спијам верувајте
Пишав и таму. Многу ти фала за одговорот во овие часови се скренав скроз ништо неможам да правам од нервози
Има плакенил во Грција. Каде испитуваше АНА, имаш ли други антитела? Оди на ревматолог, јас одам кај Гучев, работи и приватно, направи си нови анализи и ако има потреба он ке ти каже дали да пиеш плакенил. Без грижа, ке биде ок
Немам други антитела ама мутации имам и примам клексани и метилирана фолна закажав на ревматолог среда . Имаш број од Гучев на приватно да закажам неможам да чекам страв ми е. 1:300ми се антителата ама од август е последниот резултат сега нови ќе правам. Фала ти многу за одговорот ❤️
Препишан ми е ама сега дознав дека сум бремена, на контрола ќе гледам да закажам наредна недела, до тогаш да го прекинам?
Не, терај си го па ќе ти кажат. Ако веќе имаш проблем со антитела подобро пиј го одколку да го прекинеш.
Немој да го прекинуваш никако, баш плакенилот го штити бебето од антителата и се препорачува во бременост, не дозволува да ја поминат плацентата до бебето, јас една бременост не пиев и после го изгубив бебето.
Сакаш да кажеш дека си го изгубила бебето поради тоа? Во упатството пишува дека не се препорачува во бременост, збунета сум.
Да се губи бебе поради тоа, затоа и продолжи да пиеш. Затоа што антителата го напаѓаат плодот како да е страно тело и така се губи.