Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Nez mozda ama 3 maticni smeniv vo zivotot i osven za papirologija za drugo ne mi sluze

2. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Bas mi e zal sto ne ste nasle dobar doktor.
    Mojava mi e veke 12 godini za sve i utka sme nemale. I pisav sabajle i mi vrati vednas utre ke me primi da se vidime da se smiram.

3. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Da se prijavam na glavna kasa. bebuski super deneska sme 35ta nedela, se izednacija sega se po 2250gr (na eho, ke vidime za vo zivo) i odlicno si napreduvaat.
    bolkite bile bidejki kako sto e redot poleka sum pocnala da se otvaram, zasega 1cm.
    Kaj maticnata i na GAK site budno gi sledat i me uverija i smirija deka za moite princezi ne treba da primam nikakvi inekcii za zreenje bidejki si odgovaraat sprema nedelite i izgledaat odlicno na eho. Mi rekoa deka ke gurame i do 38ma nedela kako posleden termin za poroduvanje da ne se plasam deka porano ke dojdat.
    Taka da zenski odime hrabro vo poslednite 2-3 nedeli :inlove:

Se nadevam vie so meskovcite ste isto dobro :l:

На 5678m, fashion-addict, MinnieM и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Многу ми е мило мајка, нека си растат уште некоја недела во меше и со радост да си ги пречекате :l::l:

На 5678m и MariPlanke им се допаѓа ова.
  5. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    20+ :l::l:
    Стомакот преку ноќ ми порасна, мислам дека во 8ми месец претходната бременост ми беше толку голем:D
    И веќе не можам подолго да пешачам, 2км и потоа се ме боли, па намалив многу на движење
    Бев кај матичната на втор скрининг, она што виде рече во ред е, ама ја поби Петрова во проценката за полот од 11+:) па си увртев во глава, дали останатото барем го видела како што треба на прв скрининг кога ова го погрешила, зашто беше цврсто убедена во својот став. Мене воопшто не ми е важно, завчера не ја ни прашав докторката, само се молам да се двете живи и здрави, и пренаталниот го правев без проценка на пол.
    Во понеделник имам повторно скрининг и доплер кај специјалист, и се надевам се ќе биде во ред

На MariPlanke му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103

Naednas krevet se bara. I jas mn brzo se umoruvav i uste e taka. Edni sadovi mijam nozete mi se tapan oteceni i posle odmaram 2-3 casa. Tek koa se banjam sea hahaha se banjam pa legnuvam spijam :D
    Ti na pr mozes da procenis od edinecnata i bliznackava sega i sporedba da napravis nie sto sme odma so bliznaci ko od Mars sme malce, i so panika do nebo hahah.
    Inaku i kaj mene na prv screening kazaa dve maski pa iskocija dve devojcinja i na prenatalen a i na eho.
    Na krajot od denot samo da se zivi i zdravi drugo pa i ne e vazno mnogu :inlove::inlove::inlove:

На 5678m, AlchinovaR1979 и Limeta им се допаѓа ова.
  7. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Да мајка, само тие да се добри:l: ах, нож со две острици е дека можам да споредам со прва единечна бременост, дека тогаш се ми беше сто пати полесно, па сега се чудам и се прашувам зашто ми е вака и ми паѓа тешко хаха. Кога ти е прва, мислиш дека така треба и тераш:D
    А и тодлеров дома ме тренира секој ден, буквално неуморен па ме тера да си играме долу на под, некако се спуштам ама станување потешко хаха, па да го бркам околу маса, не знам колку пати дневно треба да клекнам да му облечам патики, да го пресоблечам, па ќе добијам колено во стомак...:whew: а мојата енергија еднаква на нула. Некогаш срце ме боли што не можам да си го кренам како порано, да си го поносам во раце... многу измешани чувства, ама и неизмерна радост и едвај ги чекам бебињава:l:

На MinnieM, Slonce91, 5678m и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Здраво девојки, од кога почнавте да ги диференцирате движењата на секое бебе одделно?
    Пред 2 недели на редовна контрола ме прашува сестрата осеќаш ли движења, велам да веќе убаво почнувам да ги осеќам, вели а кај двете бебиња ли?! И јас тотално се збунив, бев 19+ немам поим кое бебе каде е и дали баш тоа мрда...
    Бев неделава на преглед пак, едното е поставено со главата надолу и докторката рече во случај на природен пораѓај тоа прво ќе излезе, немаат веќе можност да менуваат позиции, а другото е погоре поставено.
    Само ме интересира како да проценам дека и двете мрдаат?

9. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Jas iskreno dolgo ne mozev da definiram koe kako kloca, i kaj mene bese ednoto so glevata nadole drugoto lezese na koso sea se dvete karlicno :D i ja osetiv ednata nekni deka se vrti i si go dobiv u rebra. Mislam deka e rano da te prasuva vakvi raboti iskreno mojata doktorka nikogas ne me prasa za toa. Ednostavno od 24ta nedela nagore na dve nedeli si odev na eho i kontroli redovni sto treba. A sega vaka porasnati posebno od 28ma bas ke gi osekjas se posilni i posilni pa ke mozes da definiras koe bebe kloca. Moive eve u 36ta nedela koa vlegovme denta bes bubalcinja mirni 24h onaka po malce. Utreto den masakar :D
    Sekoj den e razlicno taka da opusti se i odprilika gledaj kad obicno se dvizenjata pa ke mozes da probas da procenis koa bebe kloca, ama bez opteretuvanje oti veruvaj dvete klocaat :)

На Limeta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.505
    До крај можев само да си претпоставувам кое мрда, дали едното или двете, само ако икаа во истовремено се познаваше :D

11. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Zdravo meskovci i mamicki,

Oficijalno preminav od mesko vo mamicka na dve lepotici Nika i Nina :inlove::inlove::l::l:
    Devojkite se odlicni i borbeni i silni se rodija po 2100 odprilika i 46-48cm.
    Se porodiv na GAK so zakazan carski vo 37ma nedela.
    Lezat na toplo
    Krevetce i se so kislorod malce da se adaptiraat i zdravje od utre pocnuvame da se cuvame poleka i naviknuvame.

На 5678m, fashion-addict, Sunrise!!! и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Честитки мила, живи и здрави да се:inlove::f:

13. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Честитки мајче, нека се живи и здрави :l::l:

14. Мина333

Мина333 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Здраво мајки, да се приклучам и на оваа тема, во 8недела дознавам дека носам еднојајчани близнаци по природен пат, само ме плаши фактот што се МО/БИ бременост поради тој трансфер од близнак на близнак. Дали има некоја со искуство за подршка

15. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Која ти е матична?

16. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Dr Jasmina Dimitrova vo Hrom

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Нема ли моментално ниедна мајкичка со близначиња :)

На *Perla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MariPlanke

MariPlanke Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    103
    Imase pojke :D

sea koa ke vresnat mi fali da sum trudna hhahahah:inlove::inlove::inlove::inlove:

19. MiroS

MiroS Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    4
    Имаа :DЕве да се пријавам и јас од денес 15та недела

На Irenasirena, 5678m, Limeta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Iva2

Iva2 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    22
    Јас стигнав до 35 недела
    Уште малку ми остана
    Генерално се спремив уште торбица и нешто од аптека ама тоа може и кога ќе излезам од болница

На 5678m, MariPlanke и Limeta им се допаѓа ова.