Колку се големи? Како се познава какви се дали еднојајчани или двојајчани ? Јас сум 12 н. И сеуште возбудена сум бидејќи природно останав бремена и кајј нас во фамилија има многу близнаци.
Едното е 5.65 cm, а другото 5,81 cm на последен преглед во 12та недела (скрининг) изгледа машко и девојче На ехо може да се види веднаш штом се гледа дека се две, може да се видат и многу порано, ние дознавме малку пред 7ма недела дека се близнаци, вие може да го дознаете веќе и полот ... Ако делат иста плацента се еднојајчани, настанале од една јајце клетка оплодена од еден сперматозоид која подоцна се поделила во два ембриона ( затоа и си личат физички толку и најчесто се од ист пол двете) А двојајчани имаат посебна плацента одделно, се 2 посебни јајце клетки оплодени од два сперматозоиди и си личат како нормално две различни деца Ако сте природно имате шанса да се и еднојајчани, ќе ви каже докторката кога ќе правите ехо За сега честитки мама
ова е првата сликичка што ја добив во 9недела ,малку е матна но со вагинално ехо тука гледаат. Како и да е само живи и здрави да ни се па се друго ќе си дојде само. Следната недела ќе одам на контрола па ќе ја баш прашам докторката. Какви се мене за полот ми кажа тек после 15недела може да ми каже доколку се гледа.
Живи и здрави точно. Мене ми личат на двојајчани, секое како да е во своја плацента. Ќе ти ги сликнам моите па да си споредиш
Девојки јас се породив на 5.10 Добро помина пораѓајот Бебушки исто така добри Бевме 5 дена во болница Женската 2230 Машкото 2350 Сега се чуваме по дома, сега за сега само спијат и цицаат немам некоја голема мака Ќе видиме со грчевите како ќе биде Ама ќе изджиме Битно се добри и издржав 37и2 дена за друго не се плашам
двојајчани се најверојатно. Имам другарка со еднојајчани и неа на 8ма нед само еден плод во еден yolk sac (таков темен круг кај што е бебето), а потоа во 12та се појавија две во кругот заедно, второто некако на претходниот преглед во 8ма недела се криело позади другото Вака изгледаат еднојајчани.. https://2.bp.blogspot.com/_RnCRY5dQSMA/TPVVUiX9reI/AAAAAAAAArU/P3ZgkJjEjcs/s1242/scan0031.jpg Честитки @Iva2 големи да растат
Да се живи и здрави срцињата мајка! Да си ти добро и пми па друго не е важно. 37+2 е одлично! Моите пилиња се родија 2140 со 2020 во точно 37 недела.
Mamicki,32 nedela sum ,pred dva dena primiv flosteron dve dozi preventivno I od togash bebinjata nekako slabo gi osekam,prethodno.bea mn aktivni. Dr.mI vika normalno bilo ama mene nekako.ne mi e bash.imate li iskustvo?
Мајки,не ни помислував дека некогаш ќе пишувам во оваа тема. Ама ете,Господ милувал така. Во меше имам две душички,секој ден се молам да биде до крај се како што треба,уште сум на почеток,во понеделник срценца слушнавме Арно ама,ме мачат многу,мачнини,киселини,преку целиот ден,гадење...и немам баш многу апетит. Со првата бременост немав некако толку рано гадење,сега секој божји ден. Па сакам да прашам вие што сте поминале или минувате низ ова,што ви помага?
Сега се две не е едно бебе јас сум 14 н. И сеуште повраќам. Насабајле гледај да нее се оставаш долго време гладна. Кај мене тоа ми е спасот макар јаболка да грицнам измеѓу оброци ме спасуваше. Скроз наа почетокот кога и незнаев дека се две една ноќ повраќав од токку мн и се онесвестив ое што бев гладна легната . Од тогаш секогаш пред спиење јадам нешто. Еве до сега ништо нее сум земала апчиња против повраќање само кока кола ладна од фрижидер и б6 гледам колку можам да сум смирена и секој ден уапевам да ја надминам мачнината бебушки супер напреднуваат . Апетит и јас неемам но морам се да јаадам. И вода многу пијам дури и повеќе од претходно. Со лесно.
Каква количка имате за близнаци која е најдобра , транспортери? Какво креветче купивте дали двете заедно спијат или посебно ?
Заедно ќе спијат додека ги собира и не си сметаат едно на друго во креветчето, големо е. Количка уште сум во размислување, нема многу избор. Ја гледам bugaboo, ама многу ми е гломазна и зафаќа доста простор, не знам дали сама ќе можам да ја ракувам. А транспортери имам од големото maxi cosi еден па нарачав уште еден ист. Иако, баш ми дојде идеја да за седишта од 0+ наместо транспортери (доколку би се возеле во корпа во количка)
Fala mu na Boga gurame,inaku mnogu mi teshko ,lezam celo vreme,hormonite mi se na najvisoko nivo ,plakam si utre sum na pregled i da se se dogovorime koga ke bide carski,oti so prethodnoto sum carski. ti kako si?
Зарем со толку е гломазна bugaboo? Аууу а јас нејзе ја баш меркав исто maxi cosi сакав да ја комбинирам. Мене ми фуфка каако во лифт ќе ја пикам количката .