Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост сo близнаци

Дискусија во 'Бременост' започната од mimidjon, 28 април 2016.

1. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    5.457
    Моја другарка користеше вакво креветче првите неколку месеци

https://topolino.mk/product/krevetce-za-bliznaci-twin-strars-red-chipolino/

Потоа две посебни исто транспортни.

2. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    33.981
    Не ми се ич допаѓаат вакви кревети сакав да земам дрвено ова иверица ли што знам ...или вакво https://www.otto.de/p/costway-beist...n-spieluhr-S0Q0B0W4/#variationId=S0Q0B0W4UA9Q

3. SunnyHoney

SunnyHoney Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    116
    Здраво мајки, како сте? Јас сум 24 недела и сега за сега сум добра. Ме интересира дали следите ддмери и како сте со нив?

На MAjche87 и Limeta им се допаѓа ова.
  4. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Па не знам, од искуства од мајки едвај чекаат да ја заменат со buggy. Вака на изглед е врв, а и многу квалитетна.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Дрвено креветче класика со квалитетно душече. Јас не сум фан на Beistellbett ми смета за симнување од кревет, а знам дека со близнаците ќе треба да станувам. Со првото ич не го искористив ама додуша меѓу нас спиеше и го доев, па попрактично здравје.

6. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Јас 7 недели во кревет веќе... едвај се движам низ дома:whew: мене ме мачи тоа што ништо не ми е спремно и сум индиферентна, после компликации со контракции, скратен цервикс, болници и сл. отрпнав, сега сакам само да се родат живи, здрави. Во која недела ти рекоа за пораѓај? Мислам ако се е во ред чекаат до 37+/38+

На MAjche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MAjche87

MAjche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    I jas bev so kontrakcii ,razmeksano grlo eden prst otvorena,ama so terapija podsmiri se..i jas nishto ne sum spremala,samo da se zivi i zdravi ,da bide se kako shto treba .. prezakazaa mi denes pregled za u cestvrtok,pa zdravje drugata nedela ke bide carski so Gospod na pomosh da izgurame..

На Momichka, Limeta и TutiFuti им се допаѓа ова.
  8. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.454
    Допаѓања:
    9.546
    Да прашам ,дали породилно за близнаци сеуште е 15 месеци,знам толку беше порано.

9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    33.981
    Вчера и денес некоја чудна болка де кичма де стомак ме здоболува али онака лабаво не е нешто што неможе да се издржи.
    Си викам 5м скоро па расте матка може и од тоа е .

Туку и на моменти имам напад на чешање на гради испод гради на дел од кожата ми е сува се тегне и она маслото од Дм bi- oil mama ,не ме спасува многу ме чеша пак црло тело и ако го користам редовно. Screenshot_20231128-114514_Mein dm.jpg

10. MAjche87

MAjche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Jas se mackav celo vreme i nemav ni edna strija,od 33 nedela naglo cesanje i pukanje ,stomak mi e sega toliko crven i cel e ispukan ,stranicno ne,samo napred i okolu papokot,taka da kako rastat bebinjata i nemaat mesto desava se chudo so naseto telo a za bolki imam gi od pocetokot eve sega sum 36nedela i uste sve boli nekogas poveke nekogas pomalku,se se izdrzuva ..mackaj se shto poveke...

11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    33.981
    Јаа веќе имам стрии ос претходната бременостт тоа нее е проблем него ме чеша цело тело какко шуга вајда е нормаллно . Само бебушки да се добро др не е важно.

12. MAjche87

MAjche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Koga ke odes na kontrola spomni na matichniot za cheshanjeto,mada kaj mene sekogash cheshanjeto e bilo zaradi rasteganje na kozata iako odma ne se primetuva,zatoa odposle haos... i jas imav od prethodnata bremenozt malku ama veruvaj ovo sega e strasno za gledanje ,bash i matichnio mi iskomentira ispukani kapilari ,strija vrz strija ,uzas... ama toa neka ni e najgolema maka,samo se neka e vo red

13. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    33.981
    Јас со едно во 9 м со синко испуцав какко лубеница дури гадни црвени беа стриите на пораѓај некоја алергија ли нз што беше па и нозете цели флеки црвени брунки , а сега испод гради ме чеша иако се бањам со бебешки хип и мачкам и од страна на градите ме чешка алли ср трпи следната недела ќе сум на контрола па ќе прашам може некој гел ќе мидаде неешто.
    Инаку доле во Мкд . На 2 недели ли ви закажуваат контрола со близнаци или како?
    Јас тука у Немачка секој 2 недели имам контрола стандард притисок килажа ми мерат крв на 4 неедели требаше али ја дека паничар и ми зедоа на 8 недели до сега два пати од кога бев . Ќе видиме следна контрола крвната слика како ќе ее до сега се супер.

14. MAjche87

MAjche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Jas vakvo pukanje ne sum videla do sega modar mi e stomakot,strasno mi e ,a pod gradite se potam nenormalno,bebeska pudra stavam pa e izdrzlivo... kontroli imam na dve nekogas duri i na tri nedeli,ama jas nekogas otidam i na edna nedela ,koga zabegam u glavata ‍ krv i mokraca mi proveruvaa do proslio mesec sekoj mesec ,ddimeri sekoj mesec,sega samo brisevi mi zemaa,kazaa do utre da se bockam do kleksani pa so Gospod napred ke vidime so ke kazat u chetvrtok

15. MAjche87

MAjche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Majki jas se porodiv denes.. so lesno neka im e na idni mamichki

На Aleksandra**, Suze18992, SunnyHoney и 8 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.229
    Допаѓања:
    76.225
    Честитки, живи и здрави нека се бебчињата! Тебе брзо и лесно опоравување и за брзо да си се гушкате дома :hug:

Последна измена: 30 ноември 2023
  17. Just Women

Just Women Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    130
    cestitki!!!!!! da ste zdravi i zivi najsrekni

18. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Честитки мајче, како сте со бебушки?

19. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Ептен ме окупира мислата каков ќе биде пораѓајот :?:
    Првото е со главата надолу спремно за излегување, ама второто сега лежи попреку врз првото, главата лево нозете десно ^_^

Да беше со главчето горе ми објаснија дека ќе го повлечат малку за нога и со газето ќе го извадат, а вака кога ќе му се ослободи простор штом ќе излезе првото, не се знае како ќе се сврти...
    Интересно

20. MAjche87

MAjche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    29
    Fala dusho,dobri sme,mene malku mi e tezok oporavak,ama mine se koga ke gi vidam. Oni se dobro so kilaza,ruckat,fala mu na Boga se e kako so treba. Neka mi ti e so lesno,pa chekame da se pofalesh i olesnesh i ti ❣️

На Hopeeee, Limeta и SunnyHoney им се допаѓа ова.